Cuenca debuteert bij Ajax, Sigthórsson en Malki reserve

Isaac Cuenca maakt zondag zijn debuut bij Ajax. De vleugelspeler is door trainer Frank de Boer direct opgenomen in zijn basiselftal voor het duel met Roda JC.

Cuenca debuteert bij Ajax, Sigthórsson en Malki reserve

Tijdens de slotdag van de transferperiode maakte Ajax bekend een akkoord te hebben bereikt met Barcelona over het huren van de Spanjaard. In Catalonië kwam Cuenca dit seizoen nog niet in actie vanwege langdurig blessureleed. Deze week zette hij zijn eerste stappen in Amsterdam.

Het debuut van Cuenca gaat ten koste van Jody Lukoki, die weer een stapje terug moet doen. Ook Derk Boerrigter zit opnieuw niet bij de eerste elf; Viktor Fischer start. De Boer heeft voor Siem de Jong als spits gekozen, waardoor Kolbeinn Sigthórsson nog moet wachten op zijn rentree in de basis.

Bij Roda JC ontbreekt Sanharib Malki in de basiself. De aanvoerder en clubtopscorer heeft de afgelopen week wat last van zijn hamstring gehad en begint daardoor op de bank. De aanval wordt gevormd door Adil Ramzi, Mikolaj Lebedynski en Guus Hupperts.

Opstelling AjaxVermeer; Van Rhijn, Alderweireld, Moisander, Blind; Schöne, Poulsen, Eriksen; Cuenca, De Jong en Fischer.

Opstelling Roda JCKurto; Biemans, Wielaert, Danilo, Tamata; Donald, Bonevacia, Sutchuin Djoum; Hupperts, Lebedynski en Ramzi.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen