CSKA Moskou geeft overwinning weg tegen Sparta Praag

Sparta Praag heeft een uitstekende uitgangspositie verworven in de derde voorronde van de Champions League. Op bezoek bij CSKA Moskou eindigde de heenwedstrijd in 2-2.

CSKA Moskou, waar ex-Eredivisionisten Ahmed Musa en Pontus Wernbloom in de basis begonnen, kende een goede start van de wedstrijd tegen Sparta Praag, waar Lukas Marecek (ex-Heerenveen) negentig minuten meedeed. Alan Dzagoev opende op aangeven van Zoran Tosic de score, maar een minuut later trok Kehinde Fatai de stand al gelijk. Na een klein halfuur kreeg Bebars Natcho een uitgelezen kans om de thuisclub opnieuw op voorsprong te zetten, maar hij miste een strafschop.

Acht minuten na rust was het wél raak. Tosic (foto) zorgde voor 2-1, maar opnieuw kon CSKA Moskou de voorsprong niet lang vast houden. Na een assist van Lukáš Vácha zorgde Ladislav Krejcí voor 2-2. Daar bleef het bij in de Arena Khimki, waardoor er nog niets beslist is in dit tweeluik. Volgende week woensdag wordt er om 18.45 uur afgetrapt bij de return in Tsjechië.