Crystal Palace vindt in ex-manager Warnock vervanger Pulis

Reacties

Neil Warnock is de nieuwe manager van Crystal Palace. De 65-jarige Engelsman zat sinds zijn vertrek bij Leeds United ruim een jaar geleden zonder werk.

Crystal Palace vindt in ex-manager Warnock vervanger Pulis

Warnock, die tussen 2007 en 2010 ook al aan het roer stond bij de Londense Premier League-club, volgt op Selhurst Park Tony Pulis op. Die vertrok een paar dagen voor de start van het seizoen na onenigheid met voorzitter Steve Parish. Sindsdien verloor Crystal Palace de eerste twee competitiewedstrijden: op bezoek bij Arsenal en thuis tegen West Ham United.

Sinds het vertrek van Pulis werden meerdere managers genoemd als zijn opvolger. Tim Sherwood (ex-Tottenham Hotspur) en Martin Jol zouden in de race zijn geweest, net als voormalig assistent van Chelsea en Liverpool Steve Clarke. Malky Mackay leek de nieuwe manager te worden, maar nadat hij in opspraak kwam (als manager van Cardiff City verstuurde hij meerdere beledigende sms'jes en e-mails) ging er een streep door zijn naam.

Warnock heeft meer dan voldoende ervaring als manager. In zijn loopbaan coachte hij teams als Leeds United, Sheffield United, Huddersfiel Town en Plymouth Argyle. Op 1 maart 2010 verliet Warnock Crystal Palace,omdat hij aan de slag kon bij Queens Park Rangers. In 2011 promoveerde hij met QPR naar de Premier League, maar in het daaropvolgende seizoen werd hij daar de laan uitgestuurd. Van februari 2012 tot april 2013 was hij vervolgens eindverantwoordelijke bij Leeds United.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.