Crystal Palace verpest FA Cup-droom Koeman

Reacties

Ronald Koeman kan ook de FA Cup vergeten. Crystal Palace profiteerde op St. Mary's optimaal van concentratieverlies van Southampton (1-2).

Crystal Palace verpest FA Cup-droom Koeman

Met slechts één zege in de laatste negen duels kon Southampton een succes in de strijd om de FA Cup goed gebruiken. Maar ook Crystal Palace wees Ronald Koeman op de tekortkomingen van diens ploeg met de uitschakeling als gevolg.

De gasten profiteerden dankbaar van momenten van verslapping bij The Saints, die weliswaar meer balbezit hadden maar na bijna een half uur op achterstand kwamen. Op aangeven van Jason Puncheon deelde Joel Ward een eerste tik uit; 0-1.

Southampton kwam vroeg in de tweede heft langszij. Oriol Romeu was attent toen Palace-doelman Wayne Hennessey een schot van Cuco Martina onvoldoende kon verwerken. Maar in de 69ste minuut ging het weer mis bij de thuisploeg. Voormalig Southampton-kracht Puncheon stond opnieuw aan de basis van het Palace-succes, waarbij de defensie van de gastheren niet vrijuit ging.

Maarten Stekelenburg, die met Jordy Clasie en Virgil van Dijk de Nederlandse afvaardiging vormde bij Southampton, kon er nog wel een handje tegen krijgen. Maar in de rebound werd de doelman geklopt door Wilfred Zaha. Omdat Van Dijk de bal na zijn kopbal in blessuretijd via de onderkant van de lat weer terug in het veld zag gaan, werd Saha de matchwinner.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.