Cryptomiljardairs investeren vier miljoen in Engelse amateurclub

Reacties

Op dit moment is Real Bedford nog een club in de marge van het Engelse lower league football, met komisch klinkende tegenstanders als Tring Athletic, Potton United en Biggleswade United, maar de club heeft grote ambities en inmiddels ook een grote spaarpot. Deze week maakte Real Bedford een miljoeneninjectie in de club bekend.

Cryptomiljardairs investeren vier miljoen in Engelse amateurclub
© Pro Shots

De Amerikaanse tweelingbroers Cameron en Tyler Winklevoss, die hun kapitaal vergaarden met handelen in bitcoin en bekend werden van hun rechtszaak tegen Facebook, hebben bitcoin ter waarde van 4,2 miljoen euro geïnvesteerd en zijn in ruil voor die transactie mede-eigenaars van de club geworden die tot nu toe in handen was van Peter McCormack. McCormack is ook een bekende naam in de bitcoin-wereld, hij is de host van een podcast over de digitale munteenheid.

McCormack kocht de club, momenteel spelend voor gemiddeld 450 toeschouwers, in 2021 met de doelstelling om er een Premier League-deelnemer van te maken. Dat wordt nog een beste klus, daar de club momenteel actief is in de Spartan South Midlands Premier Division, een hele mond vol die beter bekend staat als de negende trede in de Engelse voetbalpiramide.

Met deze investering, volgens The Telegraph de grootste ooit in een Engelse club die niet in één van de vier profdivisies actief is, heeft de club nu in elk geval de financiële slagkracht om de komende jaren op te klimmen. Daartoe zal er bijvoorbeeld ook iets moeten gebeuren aan het charmante onderkomen van de club. McMullen Park kan momenteel slechts duizend toeschouwers herbergen. In 2022 werd de club volgens Bitcoin Magazine de eerste waar je ook met Bitcoin toegangsbewijzen kon kopen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.