Cruijff vindt klagen van Van Gaal zinloos

Reacties

Louis van Gaal mag dan klagen over het drukke feestdagenprogramma in Engeland, volgens Johan Cruijff moet hij niet zeuren vanwege zijn keuze voor de Premier League.

Cruijff vindt klagen van Van Gaal zinloos

Cruijff was als speler én als trainer voorstander van de Nederlandse winterstop. De oud-international toont ook begrip voor de klachten van Manchester United-manager Van Gaal over de overbelasting van de spelers in de Premier League.

'Voetballen tussen Kerst en Nieuwjaar is een slijtageslag, en dus in het voordeel van fysiek sterkere ploegen', vertelt Cruijff in zijn column in De Telegraaf. 'Hoe zwaarder het werd, hoe meer de technische voetballers op hun tandvlees moesten lopen en de krachtpatsers bij de tegenstanders hun kans roken.'

Maar volgens het Ajax-icoon moeten deze problemen voor lief worden genomen. 'Kies je voor Engeland, dan kies je voor hun succesformule. Die is gebaseerd op de stelling dat de stadions open gaan zodra de supporters vrij hebben', aldus Cruijff.

De pogingen van Van Gaal om verandering te brengen in het Engelse programma zijn gedoemd te mislukken. 'Het werkt al sinds mensenheugenis zo en dat zal over honderd jaar nog zo zijn', zei de oud-international. 'Daarom heeft klagen geen zin, als iedereen om je heen tevreden is. Bovendien wordt iedereen toch aardig voor al dat overwerk betaald.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.