Cruijff uit kritiek op werkwijze Van Gaal

Reacties

Het werk van Louis van Gaal bij Manchester United kan Johan Cruijff niet bekoren. 'United speelt niet op een manier die mij bevalt', zegt de ex-international.

Cruijff uit kritiek op werkwijze Van Gaal

'Ploegen van Louis van Gaal domineren niet en ik houd van ploegen die wedstrijden proberen te domineren. United is niet zo'n elftal', uit Cruijff zijn kritiek op de aanpak van Van Gaal op Sky Sports.

'Ik vind het apart dat United tegen grote ploegen goed presteert, maar het juist moeilijk heeft tegen de kleintjes', gaat Cruijff verder. Een opvallende uitspraak, aangezien The Red Devils afgelopen weekend in de topper tegen Arsenal met 3-0 van de mat geveegd werden.

Cruijff vindt dat het resultaat te vaak geprevaleerd wordt boven de uitvoering. 'Het resultaat moet in mijn ogen altijd op de tweede plaats staan. Het spel staat voorop. Je voetbalt namelijk voor de fans. Je moet ze gelukkig maken met de manier waarop je voetbalt, want ze gaan in hun vrije tijd naar het stadion. Geef ze iets om van te genieten!'

Mourinho
Ook sprak Cruijff zich uit over José Mourinho, die onder druk staat vanwege de dramatische seizoenstart van Chelsea. 'Het spreekt me niet aan dat hij zichzelf altijd belangrijk maakt. De spelers moeten belangrijk zijn en hij hoort op de tweede rij te zitten. Ik denk dat het iets met zijn achtergrond te maken heeft. Hij is nooit toegejuicht door 100.000 fans. Hij zou zich beter moeten gedragen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.