Cruijff: 'Ik kan Rutten helemaal volgen'

Reacties

Feyenoord-trainer Fred Rutten kan op begrip rekenen van Johan Cruijff, die een voorsprong ziet bij Ajax en nog dubt over PSV.

Cruijff: 'Ik kan Rutten helemaal volgen'

Cruijff heeft het idee dat Ajax sterker is geworden in vergelijking met afgelopen seizoen. 'Zeker als je ziet wie er wel en niet spelen', aldus de oud-international in De Telegraaf. 'Veel jongens die nu op de bank zitten verschillen in kwaliteit niet of nauwelijks van de basisspelers. Vergeleken met de rest van de Eredivisie heb je dan een voorsprong.

'Zeker op Feyenoord, dat gedwongen is om zo’n beetje de hele verdediging te vervangen', zegt Cruijff over zijn voormalige club. 'Ik kan Fred Rutten daarom helemaal volgen. Als je elftal zo is veranderd dan heeft het neerzetten van de organisatie de hoogste prioriteit.'

'Tot die tijd kan je niet va-banque gaan voetballen en verwachten dat het elftal in staat is verschillende varianten uit te voeren. Dat heeft tijd nodig', predikt de oud-international geduld in Rotterdam.

De derde club uit de traditionele topdrie, PSV, is nog een vraagteken voor Cruijff. 'De uitslagen ogen goed, maar dat zegt niet alles. Wat dat betreft worden de wedstrijden van donderdag in de Europa League en zondag tegen Ajax betere graadmeters.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.