Cruijff brengt 'het Ajax van Israël' na tien jaar weer titel

Maccabi Tel Aviv mag zich na tien jaar weer kampioen van Israël noemen na de 2-0 zege op Ironi Ramat Hasharon. Daarmee heeft technisch directeur Jordi Cruijff in zijn eerste jaar al een eclatant succes te pakken.

Cruijff brengt 'het Ajax van Israël' na tien jaar weer titel

Na zijn verblijf bij het Cypriotische AEK Larnaca streek Cruijff afgelopen zomer neer bij Maccabi Tel Aviv. De oud-international was aangesteld door de Canadese eigenaar Mitchell Goldhar om de meest succesvolle club in Israël weer aan een hoofdprijs te helpen. In 2003 hadden De Gelen voor het laatst de titel veroverd.

Cruijff stelde met Óscar García een trainer aan die net als hij een verleden heeft bij Barcelona. De Spanjaard werkte in de jeugd bij de Catalaanse grootmacht voor hij zijn werkterrein verlegde naar Tel Aviv. Daarvóór werkte hij als assistent van Catalonië-bondscoach Johan Cruijff.

Gárcia had direct een goed gevoel over zijn nieuwe ploeg. 'In de voorbereiding op het seizoen zag ik al iets moois groeien', zei hij na de 2-0 zege, waardoor de Israëlische titel Maccabi Tel Aviv niet meer kan ontgaan. Vier duels voor het einde is de voorsprong dertien punten.

VruchtenDe titel vervult eigenaar Goldhar met trots, maar hij keek ook al verder. 'We hebben veel meegemaakt om hier te komen. Dit is pas het vierde jaar in het totale proces. We doen het stap voor stap, en nu zien de we de eerste vruchten van ons beleid.'

Cruijff kan zich gaan richten op het verder versterken van zijn selectie, om de volgende stap te zetten met Maccabi Tel Aviv. Bij zijn aanstelling sprak hij al over de mogelijkheden. 'Maccabi Tel Aviv is een club met veel potentie. Dit is echt een heel grote, populaire club. Het Ajax van Israël: hier staat ontzettend veel druk op de ketel.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen