Cruijff: 'Barça wil niet mijn kennis, maar mijn naam'

Johan Cruijff is in een heftige machtsstrijd verwikkeld bij Ajax, maar de voormalig topvoetballer en trainer vuurt in de tussentijd ook enkele zeer kritische commentaren richting het bestuur van zijn andere liefde Barcelona.

Cruijff: 'Barça wil niet mijn kennis, maar mijn naam'

Nadat de vierjarige ambtstermijn van Joan Laporta als voorzitter verliep in 2010 werd hij opgevolgd door Sandro Rosell. De huidige preses was eerst vice-voorzitter onder Cruijff-vertrouweling Laporta maar stapte uit het bestuur toen hij botste met Laporta. Cruijff heeft het niet op Rosell en komt nauwelijks meer in Camp Nou.

Cruijff was ontstemd over het idee van Rosell om voor het eerst commerciële shirtreclame op de shirts van Barcelona toe te staan en heeft weinig op met de jacht op het geld waar de huidige preses momenteel voor staat. 'Die obsessie had ik toen ik zestien of achttien was, maar het baarde me nooit zorgen', liet Cruijff weten aan de Catalaanse krant Ara.

Over de vraag of Cruijff zich net zo met Barcelona gaat bemoeien als in de tijd dat Laporta de scepter zwaaide, is El Salvador duidelijk. 'Barcelona wil nu niet mijn kennis, maar mijn naam. En die verstrek ik niet aan mensen die me niet verdedigen.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's