Cruciale rol Van Nistelrooy bij winst Málaga op Espanyol

Het zag er lang naar uit dat Málaga op bezoek bij Espanyol onderuit zou gaan. Ruud van Nistelrooy bracht de hoop bij de ploeg weer terug met een cruciaal doelpunt en zag zijn elftal uiteindelijk zelfs winnen: 1-2. Levante ging pijnlijk onderuit.

Espanyol - Málaga 1-2Na 24 minuten was Philippe Coutinho verantwoordelijk voor de openingstreffer. Bij Málaga begon Joris Mathijsen in de basis, maar moest Van Nistelrooy opnieuw genoegen nemen met een plaats op de bank.

In de 73ste minuut stapte de Nederlander het veld op, nog geen drie minuten later stond het dankzij hem 1-1. De derde Primera División-goal van Van Nistelrooy bezorgde Málaga vleugels. In de 76ste minuut sleepte verdediger Martín Demichelis de overwinning uit het vuur.

Door de knappe uitoverwinning stijgt Málaga naar de vierde positie. Espanyol moet genoegen nemen met plaats zes.

Levante - Osasuna 0-2Door de nederlaag van Levante was de overwinning voor Málaga nog waardevoller. Middenmoter Osasuna keerde na een 0-2 overwinning met drie punten naar huis. Levante zakt daardoor naar de vijfde plaats.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd viel al na zestien minuten. Raul García opende de score. Lang bleef het publiek in spanning, totdat Nino Levante een kwartier voor tijd definitief aan de zege hielp: 0-2.

Osasuna gaat Espanyol op de ranglijst voorbij en staat momenteel op de zesde positie. Levante is de nummer vijf. Foto: VI Images