Crouch wendt derde nederlaag Liverpool af

Liverpool leek thuis tegen Aston Villa op de derde nederlaag van het seizoen af te stevenen. In de 88ste minuut zorgde invaller Peter Crouch met zijn eerste competitietreffer van het seizoen nog voor 2-2.

Tijdens het slotoffensief van Liverpool kreeg Crouch ietwat gelukkig de bal voor zijn voeten. De lange spits weifelde niet en schoot de bal uit de draai in de lange hoek. Daarmee pakten The Reds op de valreep nog een punt in het duel dat ze ruim een uur lang hadden gedomineerd.

Liverpool was op Anfield van begin af aan de betere ploeg en kwam in de negentiende minuut terecht op voorsprong door een doelpunt van Yossi Benayoun, die knap werd vrijgespeeld door Dirk Kuijt. Voor Aston Villa was lange tijd niet meer dan een figurantenrol weggelegd.

Dat veranderde in de 68ste minuut. Na een vrije trap van Stilian Petrov en een kopbal van Martin Laursen belandde de bal voor de voeten van Marlon Harewood, die de gelijkmaker binnenschoot met een fraaie omhaal. Drie minuten later stond de wedstrijd op zijn kop toen Fabio Aurelio met een eigen doelpunt de 1-2 op het scorebord zette.

De late gelijkmaker van Crouch was niet meer dan gerechtigheid. Kuijt maakte de negentig minuten vol bij Liverpool, datzelfde gold bij Aston Villa voor Wilfred Bouma. Ryan Babel kwam pas binnen de lijnen toen de thuisclub tegen een 2-1 achterstand aankeek.

Met veertig punten uit 22 wedstrijden is Liverpool als vijfde geklasseerd in de Premier League. Ook Aston Villa verzamelde veertig punten en bezet met een wedstrijd meer gespeeld de zevende plaats.