Crouch imiteert Ronaldo, Wolters maakt dag fan goed

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Crouch imiteert Ronaldo, Wolters maakt dag fan goed

• Dat een beetje ijdelheid Cristiano Ronaldo niet vreemd is, was al bekend. De Portugese superster laat weinig mogelijkheden liggen om zijn gespierde torso aan de wereld te tonen. Zo ook vrijdagmiddag. De Real Madrid-aanvaller deelt een kiekje waarin hij voor de vorm nog de badjas van zijn grootmoeder om zijn nek heeft hangen.

• Denk je aan Cristiano Ronaldo, dan denk je niet meteen aan Peter Crouch. De boomlange spits is zich zelf ook bewust van de verschillen, maar beschikt over de nodige zelfspot. Op Twitter stelt hij daarom voor om de pikante pose van Cristiano te imiteren.

• Twitter zou Twitter niet zijn als het resultaat binnen enkele minuten al over het internet geslingerd zou worden.

Randy Wolters heeft oog voor de teleurstelling van de fans van Go Ahead Eagles, dat zich dinsdag in de strijd om de KNVB-beker blameerde tegen hoofdklasser Jodan Boys (1-2). De aanvaller had daarbij vooral een jonge fan in zijn hoofd, die helemaal een verloren avond kende omdat zijn telefoon tijdens de warming-up kapot werd geschoten door Wolters. De Leidse held van Go Ahead toonde zijn grote hart.

• Vincent Janssen heeft in zijn eerste seizoen bij Tottenham Hotspur de nodige moeite om het net te vinden. Bij afwezigheid van de geblesseerde goalgetter Harry Kane ontbreekt het Spurs daarom aan doelpunten. Verderop in Engeland lijkt Sergio Agüero zijn onaantastbare status als eerste spits van Manchester City onder Pep Guardiola kwijt te zijn. Reden genoeg voor de Engelse pers om de Argentijnse spits naar een dienstverband bij zijn landgenoot Mauricio Pochettino toe te schrijven. Janssen hoeft zich echter geen zorgen te maken, gezien de reactie van de Spurs-manager op de persconferentie.

'Het is duidelijk dat Cristiano Ronaldo de Ballon d'Or verdient. Niet alleen op individueel niveau, maar vooral ook op collectief niveau'  
• Real Madrid-trainer Zinedine Zidane hoeft niet lang na te denken over de vraag wie de beste voetballer ter wereld is. Hoewel Cristiano Ronaldo af en toe nog wel eens de indruk wil wekken ietwat voor zichzelf te spelen, vindt Zidane dat de Portugees de prijs ook voor zijn samenspel zou verdienen.

'Rooney is een geweldige speler. Als we de mogelijkheid krijgen om hem bij Everton welkom te heten, zou ik heel blij zijn'
• Wayne Rooney lijkt zijn vaste basisplaats bij Manchester United definitief kwijt te zijn onder José Mourinho. Ronald Koeman houdt de situatie nauwlettend in de gaten en zou Rooney met open armen ontvangen indien de Engelsman zou willen terugkeren naar zijn oude club Everton.

AS Roma-icoon Daniele De Rossi toonde zich in de nacht van woensdag op donderdag een uitstekende teamgenoot. De 33-jarige middenvelder vergezelde tot 4.00 uur 's ochtends de familieleden van Alessandro Florenzi, die de resultaten van het medisch onderzoek naar de knieblessure van de middenvelder annex vleugelverdediger afwachtten. Florenzi scheurde de voorste kruisband in zijn linkerknie en wacht een lange revalidatie.

Héctor Bellerín steekt de draak met zijn traptechniek.

'Om zo'n doelpunt te maken moet je snel handelen. Eigenlijk is er geen moment om na te denken. Het was een mooie goal, maar om eerlijk te zijn had ik hem liever gemaakt namens Real Madrid.'
Ronaldo blikt terug op zijn fameuze dribbelgoal tegen Santiago de Compostela, deze maand twintig jaar geleden. Het was het hoogtepunt tijdens het ene seizoen (1996/97) dat de Braziliaan uitkwam voor Barcelona. (Minuto 0)

'Wie mijn grootste inspiratiebron is? Dat ben ik zelf. Niemand legt de lat hoger voor mij. Ik bewonderde Figo en Rui Costa, maar ik wilde ze niet achterna. Ik ben altijd gefocust geweest om zelf zo goed mogelijk te worden.'
Cristiano Ronaldo vertelt tegenover Coach Magazine over hoe hij gemotiveerd blijft. 'Haters bezorgen me extra motivatie. Zij hebben me geholpen bij het bereiken van mijn successen.'

'Hij heeft het enthousiasme voor Liverpool weer in ere hersteld. Liverpool veranderde tijdens de afgelopen twee decennia telkens weer van manager zonder dat de club zijn eigen identiteit in ogenschouw nam. Je kunt nu merken dat je echt rekening met Liverpool moet houden dit jaar.'
• Manchester United-legende Sir Alex Ferguson is in gesprek met Kicker vol lof over Jürgen Klopp, trainer van de aartsrivaal. Klopp reageerde vrijdag tijdens zijn persconferentie op de woorden van de Schot. 'Is het toegestaan om te zeggen dat ik hem aardig vind? Voordat ik hier kwam werken, heb ik hem al eens ontmoet. Het is leuk dat hij zoiets zegt over mij.'

'Ik ben tegen de Ballon d’Or, omdat voetbal een teamsport is. De Ballon d'Or gaat in het hoofd zitten van de spelers en je ziet veel van hen alleen aan zichzelf denken wanneer het om deze award gaat.'
Arsène Wenger is geen fan van de Gouden Bal-award voor de beste speler van de wereld. Van zijn club Arsenal werd geen speler genomineerd voor de prestigieuze prijs.

• Ooit de linksback van Juventus in een pandapak zien dansen? Waarschijnlijk niet, maar met de onderstaande video van Patrice Evra komt hier verandering in. Het filmpje dient met een antiracistisch motief een goed doel.

Groot nieuws in trainersland in Engeland: Aston Villa-manager Steve Bruce leidde tien à vijftien jaar geleden een dubbelleven als manager in het profvoetbal annex schrijver van detectiveboeken. Alex Bruce maakte bij BBC Radio 5 bekend dat zijn vader Steve de bedenker was van de boekenreeks over Steve Barnes, de manager van Leddersfield Town (een fictieve club) die in zijn vrije tijd misdaden oploste. Aan Sky Sports verzekerde Steve dat er geen boeken meer zullen volgen. 'Heb je ze gelezen? Nee? Doe dat en je zult begrijpen waarom.'

• Niet alleen Bastian Schweinsteiger is teleurgesteld dat hij niet op de teamfoto van Manchester United staat, ook de beheerder van het Twitteraccount van de FA Cup voelt zich gekrenkt door de winnaar van vorig seizoen. De onder José Mourinho gewonnen Community Shield staat er wél op, de onder Louis van Gaal gewonnen FA Cup niet.

• De amateurs van Jodan Boys werden donderdagavond gekoppeld aan Vitesse. De hoofdklasser die in de vorige ronde Go Ahead Eagles uitschakelde, zet de verhoudingen alvast op scherp.

• De werknemers van een pub in Glasgow hadden de grootste moeite om de clubnaam Borussia Mönchengladbach te spellen en besloten uiteindelijk maar aan te kondigen dat Celtic tegen 'een Duits team' speelde. De Duitsers omarmen de nieuwe bijnaam maar al te graag, zo blijkt uit het nieuwe artikel in de fanshop.

'Als ik dat tegen Zlatan kan doen, dan kan ik het tegen iedereen.'
• Leeds United-verdediger Pontus Jansson noemt het gewonnen duel met Zlatan Ibrahimovic in een oefenpotje in 2011 een 'beslissend moment' in zijn loopbaan. 'Dat moment veranderde alles. Ik gaf alles en hij ook. Hij viel op de grond en ik stond op.' (Sky Sports)

• In lokale media dook begin oktober een bericht op dat PEC Zwolle-aanvaller Youness Mokhtar had geweigerd FOX-verslaggeefster Aletha Leidelmeijer een hand te geven. Onzin, zo bleek later en voor wie nog twijfelde deed de flankspeler het donderdagavond na de bekerwedstrijd tegen VVV-Venlo (2-1 zege) nog eens dunnetjes over.

'Die filmpjes heb ik ook gezien. Ja, ik moet nog wel een paar danslessen gaan nemen en het volkslied leren. Ik denk dat ik onder de douche ga oefenen. Het moet natuurlijk wel goed klinken.'
• KV Kortrijk-spits Lars Veldwijk zit voor het eerst bij de voorselectie van Zuid-Afrika en daar komt nog wel wat bij kijken als het gaat om de voorbereiding. (FOX Sports)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.