Crotone: machinegeweren, matchfixing en maffia

Reacties

Met Crotone staat een beruchte club op het punt naar de Serie A te promoveren. De vereniging wordt al jaren omgeven door verdachtmakingen. Een link met de 'Ndrangheta, de Zuid-Italiaanse maffia, brengt het voortbestaan nu in gevaar.

Crotone: machinegeweren, matchfixing en maffia

In de jaren negentig maakt Crotone zijn entree in het betaalde voetbal, door met een lading machinegeweren een kampioenswedstrijd te kopen. En als in 2004 een voorzitter van een andere club een play-offwedstrijd aan Crotone weigert te slijten, worden spelers van de tegenpartij dusdanig bedreigd dat zij op het veld geen partij durven te bieden.

De bewijzen en verdenkingen hebben zich zo hoog opgestapeld, dat de Italiaanse justitie met behulp van de verklaringen van een voormalige topman van de 'Ndrangheta inzet op inbeslagname van Crotone. Als dat gebeurt, kan het zomaar dat de huidige koploper van de Serie B volgend seizoen niet meer bestaat.

In de VI van deze week lees je veel meer over Crotone, een club die je voor de zekerheid maar beter te vriend kunt houden.
Bekijk hier al onze video's