Cristiano Ronaldo topscorer aller tijden van Portugal

Cristiano Ronaldo beleefde dinsdagavond een wedstrijd om nooit meer te vergeten. Niet alleen schoot de Portugese aanvaller zijn land met drie goals naar het WK in Brazilië, hij vestigde ook een aantal records.

Cristiano Ronaldo topscorer aller tijden van Portugal

Cristiano Ronaldo voerde zijn productie in de Portugese nationale ploeg tegen Zweden (3-2 zege) op naar 47 in 109 interlands. Daarmee evenaarde hij het doelpuntenrecord van oud-aanvaller Pauleta, die tussen 1997 en 2006 goed was voor 47 goals in 88 duels met Portugal.

De sterspeler van Real Madrid verbeterde en passant ook een persoonlijk record. Hij staat nu op 66 doelpunten in 55 officiële optredens voor club en land in dit kalenderjaar, nu al drie meer dan zijn topproductie uit 2012. Toen kwam hij namens Real Madrid en Portugal tot 63 treffers in 71 wedstrijden.

Na het veroveren van het WK-ticket en het behalen van het Portugese record, toonde Ronaldo zich ijzig koel. 'Records zijn er nu eenmaal om gebroken te worden. Het was niet mijn eerste doel. Bovendien heb ik mijn waarde al eerder getoond; ik maak vijftig goals per jaar.'

'Ik wist dat Portugal me nodig had', gaat de sterspeler verder. 'Ik heb ook helemaal niks te bewijzen', verwijst hij naar de ophef die onder meer door kritiek van FIFA-preses Sepp Blatter aanzwelde. 'Ik geef mijn antwoorden wel op het veld. Ik doe mijn best voor de ploeg en volgens mij hebben we volledig verdiend gewonnen. Ik ben blij dat ik daarin mijn aandeel heb gehad.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen