Cristiano Ronaldo schrijft historie met ongekende productie

Reacties

Cristiano Ronaldo is op weg om vele records te breken. Vrijdag maakte de Portugees op bezoek bij UD Almería tijdens zijn veertiende competitiewedstrijd van dit seizoen alweer zijn 25ste doelpunt in de Primera División. Het gemiddelde is ongekend, want de aanvaller heeft dit seizoen nog geen vijftig minuten nodig per treffer.

Cristiano Ronaldo schrijft historie met ongekende productie

Wanneer Ronaldo namelijk in dit tempo doorgaat met scoren, dan eindigt hij het seizoen met 66 competitietreffers. Dat is een ruime verbetering van het huidige record van Lionel Messi, die in het seizoen 2011/12 vijftig keer scoorde. Overigens heeft Ronaldo de doelpuntenproductie van de laatste Nederlandse topscorer in Spanje, Ruud van Nistelrooy in 2006/07, al geëvenaard.

In de Europese topcompetities is er geen enkele speler die in de buurt komt van de doelpuntenproductie van Ronaldo. Alexandre Lacazette is in de strijd om de Gouden Schoen de naaste belager van Ronaldo, maar de aanvaller van Olympique Lyon had achttien wedstrijden nodig om aan zijn vijftien competitietreffers te komen. Rivaal Lionel Messi volgt na zijn landgenoot Sergio Agüero (veertien goals) met dertien doelpunten op de vierde plaats.

De Portugese superster maakt zelfs zoveel treffers, dat er slechts drie teams zijn in de Primera División die als geheel meer gescoord hebben dan Ronaldo: Atlético Madrid, Barcelona en zijn eigen Real Madrid. Onder meer Feyenoord, AZ, Arsenal Liverpool en AC Milan maakten dit seizoen eveneens minder competitietreffers dan de 29-jarige veelvraat uit Madeira.

Raúl
Ronaldo nadert met zijn huidige vorm in hoog tempo het clubrecord van Raúl, die tussen 1994 en 2010 323 keer scoorde voor De Koninklijke. Ronaldo staat inmiddels op 284 doelpunten - in slechts 269 duels - voor de club die vorig jaar de Champions League won en heeft daarmee de nummer drie op de topscorerslijst aller tijden (Carlos Santillana, 289 doelpunten) al in het vizier. Ook Alfredo Di Stéfano (305 treffers) loopt het risico al dit seizoen door Ronaldo gepasseerd te worden.

'Ik weet zeker dat Ronaldo mijn record gaat verbeteren', vertelde Raúl aan de BBC. 'En ik ben blij voor hem. Hij is nu op zijn top en als hij zo doorgaat, dan kan hij de beste speler aller tijden worden. Samen met Lionel Messi behoort hij tot de beste voetballers in de historie. Of hij beter is dan Pelé of Diego Maradona? Als hij nog vijf jaar zo doorgaat...'

De volgende uitdaging voor Ronaldo ligt op het WK voor clubteams, waar Real Madrid dinsdag (20.30 uur) in de halve finale Cruz Azul of Western Sydney Wanderers treft. Als de Portugees het WK wint met Real, dan schrijft hij opnieuw historie. Hij is dan namelijk na Dida (Corinthians en AC Milan), Fabio Santos (São Paulo en Corinthians) en Danilo (eveneens São Paulo en Corinthians) de vierde speler die het WK voor clubs met twee verschillende clubs (eerder Manchester United) wint. (Pieter Zwart)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.