Cristiano Ronaldo opent jacht op doelpuntenrecord

Reacties

In Groep F staan Portugal en IJsland elkaar (aftrap 21.00 uur). Opta komt met opvallende feitjes over het duel in Saint-Étienne.

Cristiano Ronaldo opent jacht op doelpuntenrecord

● Portugal neemt voor de zevende keer deel aan een EK-eindronde. De Zuid-Europeanen bereikten bij vier van hun laatste zes EK's telkens de halve finale.

● Portugal en IJsland stonden pas twee keer eerder tegenover elkaar: in de kwalificatiereeks voor het EK 2012. Portugal won beide duels (1-3 en 5-3).

● Cristiano Ronaldo staat op zes EK-treffers en is nog drie doelpunten verwijderd van het EK-record van de voormalige Franse spelmaker Michel Platini (negen goals op het EK 1984).

● De aanvaller speelt tegen IJsland zijn 127ste interland voor Portugal en evenaart daarmee het record van Luis Figo. Cristiano Ronaldo maakte tot nu toe 58 goals in zijn 126 wedstrijden voor de nationale ploeg.

● Sinds Cristiano Ronaldo zich in het seizoen 2009/10 bij Real Madrid voegde, maakte hij vierhonderd doelpunten in 409 officiële wedstrijden voor club en land.

Cristiano Ronaldo: 54 goals in 54 officiële duels voor club en land dit seizoen.
Cristiano Ronaldo: 54 goals in 54 officiële duels voor club en land dit seizoen.

● IJsland begint aan zijn eerste eindronde ooit. Net als Albanië kwam het land nooit eerder uit op een groot toernooi.

● Met een bevolking van 330.000 mensen is IJsland het kleinste land ooit op een EK-eindronde.

● Voor bondscoach Lars Lagerbäck is dit zijn zevende eindronde. De keuzeheer was samen met Tommy Söderberg bondscoach van Zweden op het EK 2000, WK 2002 en EK 2004 en had daarna alleen de leiding bij Zweden op het WK 2006 en het EK 2008. ALs bondscoach van Nigeria nam hij deel aan het WK 2010.

● Eidur Gudjohnsen is met 86 interlands en 26 doelpunten de meest ervaren én de meest trefzekere international in de EK-selectie van IJsland.

Bron: Opta

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.