Cristiano Ronaldo op vijfhonderd goals in loopbaan

Reacties

Het Champions League-duel met Malmö FF heeft Cristiano Ronaldo woensdagavond een fraaie mijlpaal opgeleverd. De aanvaller van Real Madrid maakte zijn vijfhonderdste doelpunt als profvoetballer.

Cristiano Ronaldo op vijfhonderd goals in loopbaan

Daar had de dertigjarige Portugees slechts 753 wedstrijden voor nodig sinds hij in het seizoen 2002/03 debuteerde als speler van Sporting Lissabon. In totaal scoorde Cristiano Ronaldo vijf keer in 31 duels namens de Portugese topclub, waarna Manchester United hem in de zomer van 2003 oppikte.

Op 20 oktober van dat jaar volgde ook zijn debuut in het nationale elftal van Portugal. Inmiddels, ruim twaalf jaar verder, staat zijn teller op 122 caps. Daarin was Cristiano Ronaldo liefst 55 keer trefzeker, waardoor hij topscorer aller tijden is van zijn land.

Nadat hij in zes seizoenen namens Manchester United 118 keer had gescoord in 292 wedstrijden, legde Real Madrid liefst 94 miljoen euro op tafel voor de aanvaller. Cristiano Ronaldo bleek zijn geld dubbel en dwars waard, want woensdag tegen Malmö speelde hij zijn 308ste officiële duel namens De Koninklijke en maakte daarin zijn 322ste doelpunt.

Raúl
Door zijn treffer in Zweden heeft Cristiano Ronaldo nog maar één doelpunt nodig om Raúl te evenaren als topscorer aller tijden van Real Madrid. De huidige aanvaller van New York Cosmos was in de periode 1994-2010 in totaal 323 keer trefzeker, maar had daar 741 wedstrijden - ruim twee keer zoveel als Cristiano Ronaldo - voor nodig.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.