Cristiano Ronaldo ontneemt Di Stéfano record

Reacties

Na de eerste zes speelronden in de Primera División staan er al tien doelpunten achter de naam van Cristiano Ronaldo, meer dan welke andere speler van Real Madrid ook.

Cristiano Ronaldo ontneemt Di Stéfano record

Nooit eerder in de geschiedenis van de Spaanse hoogste afdeling bereikte een speler van De Koninklijke de dubbele cijfers na de eerste zes speelronden. Het record lag tot vóór afgelopen weekend in handen van Alfredo Di Stéfano en Amancio.

Di Stéfano maakte in het seizoen 1958/59 negen goals in zijn eerste zes duels, een prestatie die Amancio in de jaargang 1968/69 evenaarde. Cristiano Ronaldo staat dus op tien treffers en kwam dit seizoen zelfs pas in vijf van de eerste zes speelronden in actie. Hij bleef tijdens de uitwedstrijd tegen Real Sociedad uit voorzorg op de bank vanwege een lichte blessure.

Tot dit seizoen vormde de jaargang 2011/12 met zeven goals in de eerste zes duels de beste competitiestart voor Cristiano Ronaldo. De Portugees kan zijn productieve seizoenstart woensdag vervolgen in de Champions League met een uitwedstrijd tegen het Bulgaarse Ludogorets. Die ploeg wordt zijn vijftigste unieke tegenstander in dienst van Real Madrid. Opvallend: hij kwam tegen 48 van de eerdere 49 opponenten tot scoren. Alleen tegen Dinamo Zagreb bleef hij ooit droog staan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.