Cristiano Ronaldo nu ook eeuwig topscorer in CL-groepsfase

Reacties

Cristiano Ronaldo vestigde deze week een record met zijn elf doelpunten in de groepsfase van één Champions League-seizoen, maar de Portugese veelvraat van Real Madrid brak en passant nóg een record.

Cristiano Ronaldo nu ook eeuwig topscorer in CL-groepsfase

Als Cristiano Ronaldo dit bericht door de Google-vertaalmachine haalt, zal hij de inhoud ervan met een glimlach tot zich nemen. De man die deze week nog beweerde dat records op hém jagen in plaats van andersom, kan namelijk wéér een hoogtepunt aan zijn lijst met topprestaties toevoegen.

De vier goals die Cristiano Ronaldo afgelopen dinsdag thuis tegen Malmö FF (8-0 zege) liet aantekenen bezorgden hem niet alleen het record van meeste goals in de groepsfase van één Champions League-seizoen (elf), maar zorgden er ook voor dat hij zich nu topscorer aller tijden in de groepsfase van de Champions League mag noemen.

De Portugese aanvaller van Real Madrid schroefde zijn totale productie in de poulefase van het toernooi op naar 49 goals. Hij had daar namens Manchester United en Real Madrid in totaal 66 wedstrijden voor nodig. Met die topproductie passeerde hij Lionel Messi, die tot voor kort het record in handen had. De Argentijnse smaakmaker van Barcelona staat na zijn drie goals van de voorbije maanden nu op 47 goals in de groepsfase (in 52 wedstrijden).

In onderstaande lijst zijn alleen de doelpunten meegerekend tijdens de eerste groepsfase van alle Champions League-seizoenen. De zogenaamde tweede poulefase, die het toernooi tussen 1999 en 2003 kende, is buiten beschouwing gelaten.

Topscorers aller tijden in de (eerste) groepsfase van de Champions League
Speler Huidige/laatste club Duels Goals
Cristiano Ronaldo Real Madrid 66 49
Lionel Messi Barcelona 52 47
Ruud van Nistelrooy Real Madrid 51 39
Raúl Schalke 04 77 37
Zlatan Ibrahimovic Paris SG 73 36
Karim Benzema Real Madrid 48 34
Alessandro Del Piero Juventus 56 31
Didier Drogba Chelsea 47 30
Filippo Inzaghi AC Milan 47 29
Thierry Henry Arsenal 58 29
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.