Cristiano Ronaldo helpt Man United op gang

Manchester United kwam pas na rust op gang tegen Bolton Wanderers, mede dankzij een goed debuterende Cristiano Ronaldo. Ondanks een vroege rode kaart van Sol Campbell won Arsenal van Everton. Blackburn haalde flink uit tegen Wolverhampton Wanderers en Edwin van der Sar had een belangrijk aandeel in de zege van Fulham op Middlesbrough.

Manchester United won met 4-0 van Bolton Wanderers, maar de uitslag was zeer geflatteerd. The Mancunians overtuigden lange tijd niet tegen Bolton, dat twee seizoenen op rij had gewonnen op Old Trafford. Ryan Giggs (foto) bracht de thuisploeg na ruim een half uur op voorsprong met een benutte vrije trap. Pas in het laatste half uur ging ManU beter draaien, wat alles te maken had met de goede invalbeurt van Cristiano Ronaldo. De jonge Portugees bleek zeer handig en stichtte veel gevaar. In de 72ste minuut trok Kevin Nolan de achttienjarige Portugees naar de grond, waarna Ruud van Nistelrooy vanaf elf meter mocht uithalen. Maar voor de tweede keer op rij knalde de Nederlander op de vuisten van een keeper, ditmaal Jusse Jaaskelainen.

Een minuut later zorgde Giggs dan toch voor de 2-0. Hij tikte binnen nadat de Finse keeper een inzet van Van Nistelrooy had gekeerd. Vervolgens profiteerde Paul Scholes van een blunder van de arbitrage, die verzuimde in te grijpen nadat Van Nistelrooy hinderlijk buitenspel stond. En vlak voor tijd knalde Van the Man alle frustraties van zich af, door na een fraaie steekpass van Diego Forlán snoeihard binnen te knallen.

Arsenal overleefde tegen Everton en won met 2-1. De ploeg van coach Arsène Wenger beleefde een moeizame openingsfase, waarin Everton een aantal grote kansen kreeg. Zo zag Sol Campbell zich genoodzaakt om Thomas Gravesen professioneel onderuit te halen, wat hem op een rode kaart kwam te staan. Toch wonnen The Gunners. Thierry Henry scoorde vanaf elf meter nadat Alan Stubbs hands had gemaakt. Robert Pires verdubbelde de voorsprong, door de rebound binnen te tikken, nadat doelman Richard Wright inzetten van Henry en Patrick Vieira had gekeerd. Vlak voor tijd zette Tomasz Radzinski Everton nog op 2-1, maar Arsenal hield de zege op zak. Dennis Bergkamp bleef het gehele duel op de bank.

Blackburn Rovers zorgde voor een onprettig Premiership-debuut voor Wolverhampton Wanderers: 5-1. Brett Emerton had een flink aandeel in de zege. De Australiër die pas vlak voor het duel te horen kreeg dat hij toch mee mocht doen, groeide uit tot uitblinker met enkele fraaie acties. Zo zorgde hij voor de hoekschop waaruit Lorenzo Amoruso de 1-0 binnenkopte en knalde hij vanaf twintig meter de 3-0 op het scorebord. Andy Cole (twee stuks) en David Thomspon maakten de overige goals van Blackburn.

Edwin van der Sar had een belangrijk aandeel in de 3-2 zege van Fulham op Middlesbrough. Halverwege de tweede helft stopte de Oranje-doelman een strafschop van Malcolm Christie, waarna Louis Saha even later de voorsprong van Fulham vergrootte tot 3-1. Steve Marlet en Junichi Inamoto maakten de twee andere goals van The Cottagers.

Leicester City en Southampton deelden de punten: 2-2. The Saints keken binnen tien minuten al aan tegen een 2-0 achterstand (goals Paul Dickov en Les Ferdinand), maar in het laatste kwartier redden invaller Kevin Phillips en James Beattie een punt voor de ploeg van coach Gordon Strachan.