Cristiano Ronaldo gaat opnieuw met Gouden Bal aan de haal

Reacties

Cristiano Ronaldo heeft voor de tweede keer op rij de Gouden Bal gewonnen, als beloning voor zijn geweldige spel in het jaar 2014. De Portugese vedette van Real Madrid kreeg de prijs uitgereikt op het FIFA-gala in het Zwitserse Zürich.

Cristiano Ronaldo gaat opnieuw met Gouden Bal aan de haal

Net als vorig jaar troefde Ronaldo in de uitverkiezing Lionel Messi, die tweede werd, af. De Argentijn van Barcelona ging tussen 2009 en 2012 vier keer op rij met de prijs aan de haal, waarbij Ronaldo drie keer runner-up was. Doelman Manuel Neuer, die indruk maakte bij Bayern München en Duitsland, eindigde als derde. Het verschil was dit jaar enorm groot, want Cristiano Ronaldo kreeg meer stemmen (37,66 procent) dan zijn concurrenten Lionel Messi (15.76 procent) en Manuel Neuer (15.72 procent) samen.

Voor Ronaldo was het de derde keer dat hij de Gouden Bal in ontvangst mocht nemen. Behalve in 2013 was hij ook in 2008 de beste speler ter wereld, volgens de FIFA. In dat jaar won hij met Manchester United de Champions League. Door voor de derde keer de prestigieuze prijs te winnen, schaarde de Portugees zich in een rijtje met Zinedine Zidane en de Braziliaanse Ronaldo, die ook drie keer werden verkozen tot Wereldvoetballer van het Jaar. Alleen Messi (vier keer) was nog succesvoller.

Ronaldo maakte in 2014 liefst 61 doelpunten in zestig wedstrijden voor zowel club als land. Bovendien won hij met Real Madrid de Champions League, de Europese Super Cup, de wereldbeker voor clubteams en de Copa del Rey. Het WK eindigde voor hem met Portugal in de groepsfase, wat het enige smetje was op zijn bijzonder succesvolle jaar.

Is Cristiano Ronaldo de terechte winnaar van de Gouden Bal, of had Messi of Neuer de prijs volgens jou verdiend? Laat hieronder je mening achter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.