Cristiano Ronaldo drie records rijker na Madrileense derby

De productie van Cristiano Ronaldo kent dit seizoen geen grenzen. De steraanvaller van Real Madrid scoorde woensdagavond drie keer in de derby bij Atlético Madrid. Het leverde hem drie records op.

Cristiano Ronaldo drie records rijker na Madrileense derby

Cristiano Ronaldo liet tegen Atlético Madrid alweer zijn zevende hattrick van dit Primera División-seizoen aantekenen.

Dat is een verbetering van het Spaanse record dat de Portugees vorig seizoen vestigde toen hij in zes competitiewedstrijden minimaal drie keer scoorde.

Cristiano Ronaldo schroefde zijn aantal competitiedoelpunten van dit seizoen op vreemde bodem op naar twintig in zestien wedstrijden.

Hij is de eerste speler in de historie van de Spaanse hoogste divisie die erin slaagt minstens twintig keer te scoren in uitwedstrijden. Het oude record stond op naam van Real Mallorca-aanvaller Daniel Guiza (negentien uitgoals in 2007/08). <br /><br /> Cristiano Ronaldo staat dit seizoen op veertig doelpunten in 32 competitiewedstrijden. Dat is een evenaring van zijn recordproductie van de vorige jaargang (veertig goals in 34 duels).

De Portugees is de eerste speler in de historie van de Primera División die erin slaagt in twee opeenvolgende seizoenen minstens veertig keer te scoren.

Ronaldo was in zijn laatste elf officiële wedstrijden voor De Koninlijke goed voor zestien doelpunten.

Sinds zijn overstap van Manchester United naar Real in de zomer van 2009 heeft de Portugese aanvaller nu 138 keer gescoord in 136 officiële duels.

Klik op onderstaande afbeelding voor grotere weergave Samenstelling: Ramon MinVolg Ramon Min op Twitter via @MijlpaalMin

Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's