Cristiano Ronaldo dicht bij grens van vijftig goals in 2014

Reacties

Behalve voor Lionel Messi kan El Clásico zaterdagavond ook een bijzonder tintje krijgen voor Cristiano Ronaldo. De Portugese superster aast tegen Barcelona op zijn vijftigste doelpunt van dit kalenderjaar.

Cristiano Ronaldo dicht bij grens van vijftig goals in 2014

Het jaar 2014 zou weleens het meest productieve kalenderjaar in de loopbaan van Cristiano Ronaldo kunnen worden. Na 46 wedstrijden voor club en land staat de doelpuntenteller voor de aanvaller van Real Madrid al op 48.

Cristiano Ronaldo maakte dit jaar al 44 goals in 39 competitieve duels bij De Koninklijke en voegde daar namens Portugal vier treffers in zeven interlands aan toe. Slaagt hij erin tegen Barcelona twee keer te scoren, dan bereikt hij voor het vierde opeenvolgende kalenderjaar de grens van vijftig doelpunten. Tussen 2011 en 2013 liet de Portugees respectievelijk 59, 63 en 69 goals aantekenen voor club en land.

Cristiano Ronaldo staat na 21 officiële duels met Barcelona op dertien doelpunten en één assist. Opvallend genoeg zijn de cijfers van de vedette tegen de aartsrivaal in Estadio Bernabéu beduidend minder dan in Camp Nou. Op Madrileense bodem scoorde Cristiano Ronaldo pas vier keer in tien Clásico's (géén assist). Bovendien won hij maar twee van die tien thuisduels met de Catalanen, tegen drie gelijke spelen en vijf nederlagen.

Wel is Cristiano in La Liga bezig aan een huiveringwekkende reeks. Hij kwam in vijftien van zijn laatste zestien competitieduels voor Real Madrid tot scoren en produceerde daarin 24 doelpunten. In die serie maakte hij alleen tegen Real Valladolid geen treffer (1-1 op 7 mei 2014).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.