Cristiano Ronaldo aast op vijftigste doelpunt van 2014

Reacties

Na het Messi-geweld van de voorbije dagen is het woensdagavond de beurt aan Cristiano Ronaldo om een hoofdrol voor zich op te eisen. De Portugese superster kan in het uitduel met FC Basel een mijlpaal bereiken.

Cristiano Ronaldo aast op vijftigste doelpunt van 2014

Cristiano Ronaldo toont zich in 2014 een ware doelpuntenmachine. Na 44 officiële wedstrijden met Real Madrid in dit kalenderjaar staat de teller voor hem op 49 doelpunten. Hij maakte er 33 in La Liga, drie in de strijd om de Copa del Rey, elf in de Champions League en twee om de Europese Super Cup.

Cristiano Ronaldo heeft tegen FC Basel dus aan één doelpunt genoeg om voor het vierde (!) opeenvolgende kalenderjaar de grens van vijftig treffers in clubverband te bereiken. De Portugese superster finishte vanaf 2011 bij De Koninklijke op achtereenvolgens 53, 58 en 59 goals in respectievelijk 52, 58 en 50 competitieve duels.

Sterke reeks
Cristiano Ronaldo is bezig aan een ijzersterke reeks in het shirt van Real. Hij kwam in slechts één van zijn laatste vijftien officiële wedstrijden níet tot scoren: het Champions League-duel met Liverpool (1-0 zege) waarin hij zich had kunnen kronen tot CL-topscorer aller tijden. In de overige veertien wedstrijden van die serie was de aanvaller goed voor 23 treffers.

Overigens is één speler op de Europese velden dit seizoen nóg productiever in clubverband dan Cristiano Ronaldo: Jonathan Soriano, de Spaanse goalgetter van Red Bull Salzburg. De voormalige jeugdspeler van Barcelona scoorde in 2014 al 53 keer in 48 officiële duels met de Oostenrijkse landskampioen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.