Cristiano aast op Platini, weinig goals in Poolse EK-duels

Reacties

Polen en Portugal staan donderdag in de kwartfinale van het EK tegenover elkaar (aftrap 21.00 uur). Opta komt met opvallende feitjes over het duel in Marseille.

Cristiano aast op Platini, weinig goals in Poolse EK-duels

● Polen en Portugal staan voor de derde keer tegenover elkaar op een groot toernooi: Polen won met 1-0 op het WK 1986 en Portugal zegevierde met 4-0 tijdens het WK 2002.

● Portugal bleef in zijn elf competitieve interlands onder bondscoach Fernando Santos ongeslagen (W8, G3). De acht zeges kwamen telkens tot stand met een marge van slechts één treffer.

● Van alle kwartfinalisten op dit EK maakte Polen tot nu toe de minste doelpunten: drie in vier wedstrijden.

● Doelpunten zijn uiterst schaars in EK-wedstrijden van Polen. In geen enkele van de tien duels van het land vielen meer dan twee goals. In totaal werd er tijdens die wedstrijden veertien keer gescoord: zes keer door Polen en acht keer door de tegenstander.

Cristiano Ronaldo nam op EK's en WK's nu al veertig vrije trappen, maar scoorde er nog nooit uit.
Cristiano Ronaldo nam op EK's en WK's nu al veertig vrije trappen, maar scoorde er nog nooit uit.

● Robert Lewandowski staat nu al 643 minuten droog op EK-eindronden. Zijn laatste EK-treffer voor Polen dateert van het groepsduel met Griekenland op de eindronde van 2012.

● Portugal is van alle acht kwartfinalisten het land met de minste gele kaarten. Tot nu toe werden slechts drie spelers uit de ploeg van Fernando Santos bestraft met een gele kaart: Pepe, William Carvalho en Ricardo Quaresma.

● Cristiano Ronaldo is nog één doelpunt verwijderd van een evenaring van het EK-record van Michel Platini. De voormalige Franse spelmaker is met negen doelpunten nog altijd topscorer aller tijden op EK-eindronden. Hij maakte al zijn goals tijdens het EK 1984 in eigen land.

● Cristiano Ronaldo speelt tegen Polen zijn dertiende wedstrijd in de knockout-fase van een groot toernooi. In twaalf eerdere duels kwam hij tot slechts twee doelpunten: in de halve finale van het EK 2004 en in de kwartfinale van het EK 2012.

Bron: Opta

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.