Crisisstemming Go Ahead verergert door opleving Heerenveen

Reacties

Hekkensluiter Go Ahead Eagles heeft in de thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen een nieuwe klap geïncasseerd in de Eredivisie. De Friezen keren met drie punten huiswaarts en staan in ieder geval voor even vierde: 1-3.

Crisisstemming Go Ahead verergert door opleving Heerenveen

Beetje bij beetje liep de druk op in de afgelopen weken bij Go Ahead, zeker na de pijnlijke nederlaag tegen concurrent Willem II vorige week. Tegen SC Heerenveen was de start van de hekkensluiter wel eens goed. Darren Maatsen waagde zijn kans vanaf ruim twintig meter en krulde de bal prachtig in de verre hoek.

Zo leek Heerenveen op een volgende teleurstelling af te stevenen in Deventer. De ploeg van coach Jurgen Streppel begon uitstekend aan het seizoen, maar hield slechts twee punten over aan de laatste vier competitieduels. De Friezen rechtten echter de rug in De Adelaarshorst, met dank aan Reza Ghoochannejhad. Hij luidde het Friese offensief in de twintigste minuut in. Na een artistieke pass van Sam Larsson, die de bal ogenschijnlijk nonchalant naar de Iraniër speelde, werkte de spits vakkundig af: 1-1.

In de 27ste minuut was het weer raak en weer was Ghoochannejhad de gevierde man. Rochdi Achenteh raakte de bal verkeerd bij een corner van Heerenveen en Ghoochannejhad kopte van dichtbij eenvoudig raak. Nadat Yuki Kobayashi met zijn eerste doelpunt - de Japanner schoot uit de rebound raak na een schot van Arber Zeneli tegen de paal - in dienst van SC Heerenveen de marge vlak voor rust had verdubbeld, leek de wedstrijd grotendeels beslist.

Go Ahead probeerde het in de tweede helft nog wel en kreeg ook kansen. De ploeg van trainer Hans de Koning zocht de aanval, maar een beloning in de vorm van de aansluitingstreffer bleef uit. De roep om een strafschop na een valpartij van Xandro Schenk was tevergeefs en Marcel Ritzmaier raakte een kwartier voor het einde met een snoeihard schot de paal. Een spannende slotfase bleef zo uit. Heerenveen koesterde de marge van twee goals, het geloof bij Go Ahead sloeg om in berusting.

De problemen voor de promovendus uit Deventer nemen zo alleen maar verder toe. Op vreemde bodem werd nog niet gewonnen en in eigen huis is het momentum ook omgeslagen. Go Ahead staat na vijftien duels achttiende in de Eredivisie met elf punten. Heerenveen passeert AZ en staat vierde.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.