Crisisclub Schalke 04 krijgt volgende dreun te verwerken

Reacties

Het ontslag van hoofdtrainer Thomas Reis is niet een directe oplossing voor de problemen van Schalke 04 gebleken. Vrijdagavond kreeg de gevallen grootmacht een pak slaag van SC Paderborn: 3-1. Schalke staat nu op de zestiende plaats op het tweede niveau in Duitsland.

Crisisclub Schalke 04 krijgt volgende dreun te verwerken
© Pro Shots
Paderborn
Paderborn
3 - 1
Schalke 04
Schalke 04

Schalke degradeerde in het afgelopen seizoen uit de Bundesliga en heeft de ambitie om zo snel mogelijk weer terug te keren naar de elite. Voorlopig is die terugkeer echter zeer ver weg. Van de eerste zeven competitiewedstrijden won Schalke er maar twee, waarna besloten werd om Reis weg te sturen. Assistent-coach Matthias Kreutzer staat nu voor de groep als interim-trainer.

Kreutzer blijkt niet in het bezit van een toverstaf. Vrijdagavond ging zijn ploeg hard onderuit bij Paderborn, dat voor aanvang maar een puntje meer had dan Schalke en dus ook niet al te sterk was begonnen. Tegen crisisclub Schalke kon Paderborn aan het zelfvertrouwen werken. Vlak voor rust opende Felix Platte (ex-Schalke) de score, met een rake kopbal, en in de tweede helft stelde Florent Muslija de Paderborn-overwinning met twee goals veilig. Pas diep in blessuretijd scoorde Schalke, via Yusuf Kabadayi.

Zo staat Schalke na acht competitiewedstrijden op slechts zeven punten. Alleen Eintracht Braunschweig (vijf punten) en VfL Osnabrück (vier punten) staan onder Schalke op de ranglijst, maar zij hebben nog een wedstrijd tegoed. Schalke speelt volgende week tegen Hertha BSC, dat ook in het afgelopen seizoen degradeerde uit de Bundesliga. Hertha staat momenteel tiende.

Hamburger SV
Hamburger SV doet het een stuk beter dan Schalke en boekte vrijdagavond in de topper tegen Fortuna Düsseldorf zijn vijfde overwinning van dit seizoen: 1-0. Een benutte strafschop van Laszlo Benes betekende de beslissing. HSV lost Fortuna nu af als koploper van de Tweede Bundesliga.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.