Crisisberaad in Breda na afgang bij Excelsior

Reacties

Trainingscomplex 'Bredanello' van NAC Breda staat deze morgen in het teken van crisisberaad. Dit naar aanleiding van de blamage in het bekertoernooi van donderdagavond.

Crisisberaad in Breda na afgang bij Excelsior

De West-Brabanders gingen toen liefst met 6-0 onderuit tegen Excelsior. Algemeen directeur Justin Goetzee heeft zijn agenda vrijgemaakt voor het leiden van een gesprek met de selectie. 'We analyseren en we praten', laat Goetzee weten tegenover Voetbal International. 'Daar blijft het bij.'

Dat betekent volgens hem dat er geen concrete maatregelen zullen volgen. Goetzee ontsloeg eerder dit seizoen trainer Nebojsa Gudelj. Onder zijn opvolger Eric Hellemons gaat het echter nog een stuk slechter dan onder de Bosnische Serviër. Slechts één overwinning in de competitie wist de oefenmeester te behalen, uit bij SC Cambuur (0-1).

Daarnaast is de druk op technisch directeur Graeme Rutjes groot. Zonder enige ervaring in deze functie trad hij begin dit kalenderjaar aan in het Rat Verlegh Stadion als opvolger van de weggestuurde Jeffrey van As. Met min of meer een zelfde budget als zijn voorganger (3,4 miljoen euro) heeft hij grote fouten gemaakt met het aantrekken van spelers. Dat erkent Rutjes zelf inmiddels ook.

De verwachting is dat NAC zich in de winterstop met tenminste twee spelers zal versterken. Onder anderen Demy de Zeeuw (traint mee) en Guyon Fernandez zijn in beeld. NAC is daarbij wel afhankelijk van sponsors, die bij moeten schieten. Rutjes heeft zijn spelersbudget opgebruikt.

NAC staat op de zeventiende plaats in de Eredivisie. Komende zondag sluiten de Brabanders kalenderjaar 2014 af met een thuiswedstrijd tegen Feyenoord.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.