Crisis Volkswagen raakt VfL Wolfsburg nog niet

Reacties

Vanwege de gevolgen van het dieselschandaal moet Volkswagen de broekriem flink aanhalen. VfL Wolfsburg verwacht de ambities te kunnen handhaven, ook al wordt gespeculeerd over een flinke korting op de sponsorbijdrage.

Crisis Volkswagen raakt VfL Wolfsburg nog niet

Volkswagen schuift jaarlijks zo'n honderd miljoen euro richting de Duitse topclub, die mede dankzij de financiële armslag van de autofabrikant mee kan dingen naar de hoofdprijzen. Maar de problemen bij Volkswagen lijken ook impact te krijgen op de plaatselijke voetbaltrots.

Alle uitgaven worden tegen het licht gehouden met het oog op de verwachte schadeclaims, die naar verluidt kunnen oplopen tot 45 miljard euro. 'Wat niet strikt noodzakelijk is, wordt geschrapt of aangepast', zei VW-topman Matthias Müller. 'We gaan elke steen omdraaien en daarbij kijken we ook naar het voetbal.'

(Sport)sponsoring lijkt een logische bezuiniging te zijn, waarbij volgens Bild wordt gesproken van een korting van twintig procent. Voor VfL Wolfsburg zou dat een flinke tegenvaller betekenen, al zullen meer clubs in Duitsland daarvan last krijgen.

Maar vooralsnog verwachten Die Wölfe geen directe bezuinigingen. 'Er is op dit moment geen aanleiding om ons zorgen te maken', zei technisch directeur Klaus Allofs in Wolfsburger Algemeine Zeitung. 'Het is natuurlijk duidelijk dat in we in dit kader ook onze rol zullen spelen. Maar er is geen andere marsroute. Als er veranderingen komen, dan ben ik ervan overtuigd dat ik een van de eersten ben die dat zal horen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.