Crisis Real Madrid compleet na vierde remise op rij

De sportieve crisis van Real Madrid neemt steeds hevigere vormen aan. Door het 1-1 gelijkspel tegen Eibar van zondag heeft de ploeg van de onder vuur liggende trainer Zinedine Zidane nu al vier wedstrijden op rij niet gewonnen.

Eibar was na Villarreal (1-1), Las Palmas (2-2) en Borussia Dortmund (2-2) alweer de vierde club op rij die Real Madrid op een gelijkspel hield. Dat had te maken met de droomstart van Eibar, maar zeker ook met de vele gemiste kansen van de winnaar van de Champions League.

Al in de zesde minuut nam Eibar de leiding door een doelpunt van Fran Rico, die doelman Keylor Navas passeerde met een kopbal. Lang bleef die voorsprong niet op het scorebord staan. Iets meer dan tien minuten later kopte Gareth Bale de gelijkmaker tegen de touwen.

Zidane vond het magere spel van Real ondanks de 1-1 van Bale voldoende om in de rust in te grijpen. Karim Benzema en Raphaël Varane bleven achter in de kleedkamer, Álvaro Morata en Nacho betraden het veld. Morata leek al vroeg in de tweede helft voor de 2-1 te zorgen, maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Even later kreeg diezelfde Morata een gele kaart na een opzichtige schwalbe.

Dat Eibar uiteindelijk met een gelijkspel van het veld stapte, was wonderbaarlijk te noemen. Bale raakte met weer een goede kopbal de lat en liet een andere grote kans onbenut. Ook Cristiano Ronaldo en Toni Kroos zorgden nog voor gevaar. Ondanks de remise blijft Real met vijftien punten tweede in La Liga. Barcelona kan zijn aartsrivaal later vanavond passeren door van Celta de Vigo (20.45 uur) te winnen. Eibar staat achtste.