Crisis in San Siro: Milan in jaar tijd geen stap verder

Reacties

Het is weer eens crisis bij AC Milan. De Rossoneri zaten na een 2-0 overwinning op Napoli en een 0-0 gelijkspel tegen AS Roma nog met een tevreden gevoel onder de kerstboom, maar nu het nieuwe jaar amper drie weken onderweg is heeft dat voorzichtige optimisme alweer plaatsgemaakt voor zorgen om de recente thuisnederlagen tegen Sassuolo (1-2) en Atalanta (0-1).

Crisis in San Siro: Milan in jaar tijd geen stap verder

De doelstelling om dit seizoen als nummer drie van de Serie A na een jaar afwezigheid weer plaatsing voor de Champions League af te dwingen kan daarmee vooralsnog in de prullenbak. De achterstand op de derde plaats is toegenomen tot zeven punten. Bovendien hebben behalve Sampdoria en Napoli ook Lazio (31 punten) en Fiorentina (30) een gat geslagen met de ploeg van trainer Filippo Inzaghi, die 26 punten heeft verzameld.

Dat de club van Nigel de Jong en Marco van Ginkel uitgerekend in thuiswedstrijden die op papier móéten worden gewonnen de achterstand op de concurrentie zag groeien, heeft er volgens Italiaanse media toe geleid dat Adriano Galliani maandagochtend een crisisberaad hield met Inzaghi. Bovendien is de verwachting dat de vice-voorzitter later op de dag ook nog op bezoek gaat bij eigenaar Silvio Berlusconi.

Gezamenlijk zullen de beleidsbepalers tot de conclusie komen dat Milan in een jaar tijd geen stap verder is gekomen. Ten tijde van de aanstelling van Clarence Seedorf als opvolger van Massimiliano Allegri, die in januari 2014 werd ontslagen na een 4-3 nederlaag tegen Sassuolo, stond de gevallend grootmacht elfde met 22 punten. Twaalf maanden later heeft Milan 26 punten na negentien duels.

Ruim een half jaar na zijn gedwongen vertrek bij AC Milan, blijkt dat Clarence Seedorf het niet eens zo slecht deed in San Siro.
Ruim een half jaar na zijn gedwongen vertrek bij AC Milan, blijkt dat Clarence Seedorf het niet eens zo slecht deed in San Siro.

Galliani en Berlusconi zullen zich wat dat betreft misschien nog wel eens afvragen waarom Seedorf afgelopen zomer ook alweer moest vertrekken. Onder leiding van de oud-international presteerde Milan met 35 punten uit negentien duels beduidend beter dan nu onder Inzaghi en eerder Allegri het geval was. En dat terwijl Seedorf in tegenstelling tot de Italianen nauwelijks tijd had om zich voor te bereiden.

Een half jaar na het vertrek van Seedorf kan ook Inzaghi, met de achtste plaats als uitgangspunt en de de zware uitwedstrijden tegen Lazio en Juventus in aantocht, niet meer doen dan zijn spelers op te roepen de schouders eronder te zetten. 'We moeten wakker worden en de vinger op de zere plek leggen. Zaterdag wacht een belangrijke test. Als we dan met de juiste instelling spelen, kan het zomaar weer goed gaan.'

Inzaghi werd begin dit seizoen nog gepresenteerd als de grote verlosser van Milan. Hij voelt zich ook een half jaar later nog gesteund. 'De situatie is niet dramatisch, maar als je verliest ga je aan alles twijfelen. Door hard te werken en te spelen met de wil om te winnen zullen we weer de club worden die we ooit waren. We zullen onze mouwen moeten opstropen, om de fluitconcerten weer plaats te laten maken voor applaus.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.