Crisis Huntelaar en co duurt voort

Reacties

De crisis bij Schalke 04 duurt voort na de pijnlijke nederlaag op bezoek bij FSV Mainz 05. In de Coface Arena kon aanvaller Klaas-Jan Huntelaar opnieuw zijn stempel niet drukken: 2-0.

Crisis Huntelaar en co duurt voort

Met Huntelaar in de basis ging Schalke op zoek naar de eerste competitiezege sinds 7 maart, terwijl de Nederlander op jacht ging naar zijn eerste competitietreffer sinds lange tijd. Huntelaar komt nog niet echt uit de verf in de 3-5-2-formatie van trainer Roberto Di Matteo.

Zijn laatste competitiedoelpunt dateert van 29 november vorig jaar. Uitgerekend tegen Mainz (4-1 overwinning) nam hij met drie treffers de club uit Gelsenkirchen op sleeptouw. Dat lukte Huntelaar vrijdagavond niet. Na ruim een half uur stond Schalke 04 al met 2-0 achter door de doelpunten Stefan Bell, nota bene de man die Huntelaar van het scoren af moest houden.

De centrale verdediger was binnen drie minuten twee keer trefzeker uit een hoekschop. Daarmee voerde hij zijn carrièretotaal in de Bundesliga op naar drie treffers. Die klap kwam de ploeg van trainer Roberto Di Matteo niet meer te boven, waardoor Die Königsblauen al zes duels niet wisten te winnen in de Bundesliga.

Daarmee is de kans op Champions League-voetbal verspeeld, maar als de ploeg van Huntelaar en consorten op deze voet verder gaat, is zelfs een ticket voor de Europa League niet meer veilig. Schalke bezet na 29 speelronden de zesde plaats, terwijl Mainz is terug te vinden op plek acht.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.