Crisis HSV houdt aan door nederlaag tegen Wolfsburg

Reacties

Hamburger SV is bezig aan een desastreus seizoen en het duel van zaterdag was daarop geen uitzondering. In eigen huis ging de ploeg van trainer Mirko Slomka met 1-3 onderuit tegen VfL Wolfsburg, waardoor degradatie voor het eerst in de geschiedenis van de Bundesliga nog altijd dreigt voor HSV.

Crisis HSV houdt aan door nederlaag tegen Wolfsburg

De thuisploeg begon zonder de geblesseerde Rafael van der Vaart (foto). Bij de gasten ontbrak Bas Dost eveneens vanwege fysieke klachten. Vanaf de tribune zag Van der Vaart (foto) dat zijn ploeggenoten na precies anderhalve minuut op achterstand kwamen. Ivan Perisic werd weggestuurd door Luiz Gustavo en prikte binnen.

Nadat Kevin De Bruyne eerst een grote kans om zeep had geholpen, tekende hij vlak voor rust voor de 0-2 en zijn eerste goal in de Bundesliga namens Wolfsburg.

Kort na de pauze leek Ivica Olic met de 0-3 - Naldo kopte de bal uit een corner voor zijn voeten - het duel te beslissen tegen zijn oude ploeg. De invalbeurt van Ola John en de eretreffer van Ivo Ilicevic bleken slechts voor de statistieken. Ilicevic slalomde door de Wolfsburg-defensie en schoot raak. In de slotfase voorkwamen paal en lat nog de 1-4 van Luiz Gustavo, die met zijn tweede gele kaart wel enkele minuten eerder mocht douchen dan zijn ploeggenoten.

Door de nederlaag is HSV nog altijd zestiende, de plek die aan het einde van het seizoen play-offs om handhaving oplevert. Het gat met 1. FC Nürnberg is een puntje. Met andere woorden: de ploeg van trainer Gertjan Verbeek kan zondag door te winnen van Bayer Leverkusen er overheen gaan. VfB Stuttgart van trainer Huub Stevens zou zondag bij winst op Schalke 04 het gat naar HSV kunnen vergroten tot vier punten.

Wolfsburg bezet door de winst de cruciale vierde plek (voorronde Champions League) met twee punten voorsprong op Bayer Leverkusen. Die ploeg heeft nog wel een duel te goed.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.