Crisis bij Leeds: spelers door stof na 'negeren' fans, ontslag manager dreigt

Reacties

De sfeer bij Leeds United is weleens beter geweest. Na de 4-1 nederlaag bij AFC Bournemouth en nog vier speelrondes te gaan is de degradatienood hoog bij de Premier League-club. Manager Javi Gracia moet na negen weken al vrezen voor ontslag en de spelersgroep voelde zich genoodzaakt om excuses aan te bieden.

Crisis bij Leeds: spelers door stof na 'negeren' fans, ontslag manager dreigt
© Pro Shots
AFC Bournemouth
AFC Bournemouth
4 - 1
Leeds United
Leeds United

Met nog vier duels te gaan in de Premier League heeft Leeds dertig punten. Op doelsaldo blijft de ploeg Nottingham Forest nog voor, waardoor de zestiende plek wordt bezet. Dat kan maandag veranderen, want achtervolgers Leicester City en Everton treffen elkaar om 21.00 uur. De clubleiding van Leeds zou ondertussen steeds meer twijfelen. Is Gracia nog wel de juiste trainer om de club van degradatie te behoeden?

De Spanjaard nam in februari het stokje over van Jesse Marsch. Leeds ontsloeg de Amerikaan na tegenvallende resultaten, maar ook Gracia heeft de route naar de weg omhoog nog niet gevonden. Onder meer The Telegraph schrijft dat de clubleiding daardoor overweegt om voor het cruciale slot van het seizoen een crisismanager aan te stellen en Gracia de deur te wijzen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Negeren fans
De spelers kregen ondertussen te maken met andere problemen. Op sociale media gingen zondag beelden rond van spelers van Leeds die vanuit het hotel naar de bus liepen om naar het stadion van Bournemouth te reizen. Een groepje fans had zich bij het hotel verzameld, maar werd door de meeste spelers voorbijgelopen. De selectie voelde zich naderhand genoodzaakt om in een statement terug te komen op dat moment.

Naast excuses voor de prestatie op het veld tegen Bournemouth volgde ook een 'sorry' voor de behandeling van de supporters bij het hotel. 'Er zijn geen woorden voor de manier waarop een jonge fan met een Leeds-shirt niet meer liefde krijgt van de selectie', schrijven de spelers op de clubsite. 'Er is geen excuus voor het negeren van fans. We zouden het op prijs stellen als de ouders van de jongen op de video zich bij ons zouden melden.'

De vader van de jongen, John Wale, reageerde bij de Yorkshire Evening Post op het voorval. Hij kwam er pas later achter dat de beelden voor ophef hadden gezorgd. De beelden vertelden volgens hem ook niet het hele verhaal. 'Hij heeft een geweldige dag gehad. Luke Ayling gaf hem een boks, Javi Gracia had aandacht voor hem en van Brendan Aaronson kreeg hij een handtekening. De beelden laten alleen spelers zien die Dylan negeren. We vinden het niet fijn dat hier nu ophef over is ontstaan.'

Wale vond een statement van de spelers dan ook niet nodig. 'Waarom moeten ze sorry zeggen? Moeten ze allemaal "hallo" zeggen? Ze zijn gefocust op de wedstrijd en er wordt altijd maar verwacht dat je je beste beentje voor zet. We maken allemaal fouten. Wat mij betreft hoeven ze hier geen sorry voor te zeggen.'

Premier League

Stand Premier League 2022/2023

Engeland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
14
West Ham United
38
11
7
20
42-55
-13
40
15
AFC Bournemouth
38
11
6
21
37-71
-34
39
16
Nottingham Forest
38
9
11
18
38-68
-30
38
17
Everton
38
8
12
18
34-57
-23
36
18
Leicester City
38
9
7
22
51-68
-17
34
19
Leeds United
38
7
10
21
48-78
-30
31
20
Southampton
38
6
7
25
36-73
-37
25
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Meer Leeds United
Meer over Leeds United
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.