Crisis bij AZ leidt tot kopzorgen bij Van den Brom

Reacties

AZ-trainer John van den Brom maakt zich zorgen over zijn ploeg. Op bezoek bij FC Groningen werd terecht met 2-0 verloren, waardoor de Alkmaarders al zes officiële duels zonder zege zijn.

Crisis bij AZ leidt tot kopzorgen bij Van den Brom

In de competitie is AZ door het verlies in Groningen inmiddels al vier wedstrijden zonder winst aangezien Go Ahead Eagles (2-2), Sparta Rotterdam (1-1) en Vitesse (2-2) allemaal een punt pakten tegen de Alkmaarders. In de Europa League werd bovendien met 5-0 verloren bij Zenit Sint-Petersburg en afgelopen donderdag in eigen huis met 0-1 van Maccabi Tel Aviv.

'We hoopten op een reactie, dat is ook de reden dat ik een en ander aan wijzigingen heb doorgevoerd', stelde Van den Brom in gesprek met FOX Sports. 'Je hoopt te zien dat de ploeg er alles aan doet om te winnen en dat heb ik gemist. We hebben bovendien heel weinig gecreëerd.'

Dat AZ zo slecht voor de dag kwam, was een klap voor Van den Brom. Voorafgaand aan het duel in het hoge noorden was immers een groepsgesprek gearrangeerd. 'We gaan nu weer praten en analyseren. Maar ik maak me natuurlijk wel zorgen om de manier waarop we spelen. We zijn niet vrij in het hoofd. En die frisheid moeten we snel weer krijgen. Dat kan woensdag weer', doelde hij op het bekerduel met FC Emmen.

Het is nog maar zeer de vraag of Ron Vlaar (foto boven) in dat duel van de partij is. Hij kreeg zondag last van opnieuw opspelden kuitklachten. 'Het schoot er weer in; een verkramping. Daar ben ik niet blij mee. Ik weet niet hoe het verder gaat uitpakken, maar het is balen… Het kwam ook nu weer uit het niets. Onverklaarbaar. Ik heb ook weer volop kunnen trainen en het goede gevoel kunnen pakken de afgelopen dagen. Ik had er vertrouwen in, maar dat het dan alsnog misloopt is heel zuur', sipte hij over zijn blessureleed.

Ook Vlaar benoemde de netelige situatie van AZ. 'We hebben terecht verloren en zitten in een moeilijke fase. Dat is erin geslopen de laatste weken en daar moeten we nu ook weer uit zien te komen. Het vertrouwen is er nu niet dat we wedstrijden naar onze hand kunnen zetten. Hoe we eruit gaan komen? Dat weet ik nog niet. Woensdag moeten we weer winnen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.