Crisis Ajax houdt aan tegen SC Heerenveen

De competitieloze periode heeft bij Ajax de wonden niet kunnen helen. SC Heerenveen legde de Amsterdamse ploeg in de eigen Arena in de tweede helft genadeloos op de pijnbank (1-3).

Het spel van Ajax, dat Hatem Trabelsi na zeven maanden weer verwelkomde, was niet sprankelend. Na een half uur kon het Amsterdamse publiek toch juichen. Yannis Anastasiou schoot raak na doorkoppen van Nigel de Jong. Het was een weinige hoogtepunten van de eerste helft, waarin Ajax zocht naar het juiste ritme.

In de tweede helft kwam niet de gehoopte ommekeer. Sterker nog, Ajax werd na rust afgeschminkt. Ugur Yildrim opende in de 53ste minuut de jacht op de aangeslagen Amsterdamse ploeg. De Turkse buitenspeler kreeg acht minuten later navolging door Mika Väyrynen.

De achterstand bracht ook de interne perikelen aan het licht. Sneijder voerde een openlijke discussie met invaller Wesley Sonck. SC Heerenveen trok zich weinig aan van alle Amsterdamse zorgen, Stefan Selakovic bracht in de laatste minuut de 1-3 op het scorebord.

Voor Ajax kwam zo een einde aan twee mooie competitiereeksen: het was achttien wedstrijden ongeslagen gebleven en in eigen huis was 29 duels geen nederlaag geleden.