Courtois wil plek Cech: 'Zorgen dat manager mij kiest'

Reacties

Thibaut Courtois is vastberaden de concurrentiestrijd bij Chelsea met Petr Cech in zijn voordeel te beslechten. De Belgische doelman is zich er echter van bewust dat het een zware opgave wordt om de ervaren Tsjech af te troeven.

Courtois wil plek Cech: 'Zorgen dat manager mij kiest'

Cech groeide op Stamford Bridge uit tot een van de beste keepers ter wereld en zijn positie was dan ook jarenlang onaantastbaar. Met Courtois heeft de 32-jarige goalie er echter een extreem getalenteerde concurrent bij gekregen. Manager José Mourinho zit dan ook opgezadeld met een gigantisch luxeprobleem. Kiest hij voor de doelman op wie hij jarenlang heeft vertrouwd, of legt hij zijn lot in handen van dé exponent van een nieuwe generatie keepers?

'Het is bijzonder om nu voor het eerst echt bij Chelsea te zijn. Ik sta immers al drie jaar onder contract bij de club', aldus de 22-jarige Courtois, die de afgelopen jaren telkens werd uitgeleend aan Atlético Madrid. 'Toen ik mijn handtekening hier zette was ik een nobody uit de Belgische competitie, maar ik heb me flink ontwikkeld en heb mijn naam gevestigd.'

Voor een reserverol is Courtois dan ook niet naar Londen gekomen. 'Ik wil de stijgende lijn hier doorzetten. Ik ga hard trainen en er alles aan doen om ervoor te zorgen dat de manager voor mij kiest', spreekt de lange sluitpost zijn ambities uit. Mourinho moet dus een grote naam teleurstellen. Cech liet zich immers onlangs al ontvallen dat hij niet bereid is zich in een reserverol te schikken: 'Ik wil niet op de bank zitten.'

Zondag hoopt Courtois zijn eerste minuten van deze voorbereiding te maken, als het oefenduel met Werder Bremen op het programma staat. Op 18 augustus speelt Chelsea zijn eerste Premier League-wedstrijd van dit seizoen. Burnley is de opponent.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.