Courtois voelt zich ijzersterk voor weerzien met Messi

Reacties

De naderende kwartfinale tussen Argentinië en België werpt zijn schaduw al vooruit. De Belgische media maken handenwrijvend melding van een nieuw duel tussen Lionel Messi en Thibaut Courtois. De Argentijnse vedette staat immers al maanden droog tegen de doelman van De Rode Duivels.

Courtois voelt zich ijzersterk voor weerzien met Messi

Messi versus Courtois, het was dit seizoen in Spanje al een opmerkelijk verhaal. In de zes confrontaties met de sluitpost van Atlético Madrid slaagde de aanvaller van Barcelona geen enkele keer erin een doelpunt te maken.

Ook in het laatste duel van het seizoen daarvóór (2012/13) bleef Messi droog staan. Zodoende wacht de Argentijnse aanvoerder al zeven duels op rij op persoonlijk succes tegen de boomlange doelman (1 meter 98).

Thibaut Courtois en Lionel Messi.
Thibaut Courtois en Lionel Messi.

Uitgedrukt in tijd behelst de doelpuntloze reeks van Messi tegen Courtois al 542 minuten. De laatste keer dat de Argentijnse sterspeler de keeper te snel af was, dateert van 16 december 2012. Op die dag won Barcelona in Camp Nou het competitieduel met Atlético Madrid (4-1), mede dankzij twee treffers van Messi.

In de zeven duels daarna bleef de teller voor Messi dus op nul, verprutste hij bovendien een strafschop en kon hij ook maar één doelpunt van een ploeggenoot voorbereiden. Dat was tijdens de meeste recente confrontatie in Barcelona op 17 mei (1-1), een duel dat Atlético de Spaanse landstitel opleverde.

De vraag is uiteraard hoezeer deze statistiek daadwerkelijk een factor van belang is tijdens de aanstaande confrontatie in Brasília. Het feit dat Courtois zijn puike reeks tegen Messi zelf onder de aandacht bracht toen hij na afloop van de achtste finale tegen de Verenigde Staten de Belgische media te woord stond, verraadt het antwoord al. En reken maar dat ook Messi haarfijn weet van zijn cijfers tegen Courtois. Dat geeft het duel sowieso een extra dimensie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.