Courtois: 'Gevoel dat ik bij beste vijf keepers ter wereld hoor'

Thibaut Courtois hoort bij de beste vijf keepers ter wereld. Althans dat meent de persoon in kwestie zelf. De Belgische doelman van Chelsea, die al sinds de zomer van 2011 wordt verhuurd aan Atlético Madrid, is bezig aan een uitstekend seizoen.

Courtois: 'Gevoel dat ik bij beste vijf keepers ter wereld hoor'

'Dit is mijn beste seizoen ooit en ik heb het gevoel dat ik bij de beste vijf keepers ter wereld hoor', aldus de doelman van de Rode Duivels. 'Ik heb me goed ontwikkeld in Madrid. Vooral het afgelopen seizoen. Toen wonnen we de Europese Super Cup en de Copa del Rey.'

Jan Vertonghen viert samen met Thibaut Courtois de plaatsing voor het WK van volgend jaar zomer.
Jan Vertonghen viert samen met Thibaut Courtois de plaatsing voor het WK van volgend jaar zomer.

'In dat jaar heb ik veel vooruitgang geboekt in mijn reflexen, snelheid en ervaring', legt de pas 21-jarige sluitpost uit. Of zijn toekomst voorlopig in Spanje ligt wil de keeper van België niet kwijt. Courtois zou volgens enkele media volgend jaar terugkeren bij Chelsea als mogelijke opvolger van Petr Čech (31).

'Ik wil spelen en niet op de reservebank zitten. Bij Atlético voel ik me goed en kan ik uitkomen in de Champions League. Maar goed, in maart weten we meer', aldus Courtois. Waar de doelman in Spanje sterk van start is gegaan met Atlético, dat tot dusver alle competitiewedstrijden won, presteerde hij ook goed in het nationale team van bondscoach Marc Wilmots.

In de bijna foutloze WK-kwalificatiereeks van de Belgen, waarin alleen punten werden verloren tegen Kroatië (1-1), incasseerde Courtois slechts drie treffers in acht kwalificatieduels. Overigens heeft Wilmots de beschikking over twee talentvolle doelmannen. Mocht Courtois uitvallen dan hebben de Belgen in de persoon van Simon Mignolet een uitstekende stand-in.

De 24-jarige keeper van Liverpool kwam deze zomer over van Sunderland en maakt sindsdien een uitstekende indruk op Anfield Road. Liverpool is samen met Arsenal de trotse koploper van de Premier League. Daarmee wordt nog maar eens duidelijk dat België beschikt over een unieke groep spelers die voornamelijk uitkomen in de Europese topcompetities.

De Belgen plaatsten zich afgelopen vrijdag na de 2-1 overwinning in en tegen Kroatië voor het eerst sinds 2002 voor een eindtoernooi. Destijds reikte België tot de achtste finales van het WK in Japan en Zuid-Korea, waarin het werd uitgeschakeld door de latere wereldkampioen Brazilië (2-0).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen