'Courtois en Diego Costa stonden er op cruciale momenten'

José Mourinho was na afloop van de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Leicester City de eerste om toe te geven dat Chelsea geen beste indruk maakte, ondanks de 2-0 overwinning op de kampioen van het Championship. De Portugese manager had wel lovende woorden voor Thibaut Courtois en Diego Costa.

Courtois kreeg bij zijn officiële debuut op Stamford Bridge nauwelijks iets te doen, maar toen David Nugent in de tweede helft alleen op hem af kwam redde de boven Petr Cech verkozen Belg subliem. Volgens Mourinho toonde de 22-jarige sluitpost daarmee aan rijp te zijn voor een rol als eerste doelman. 'Wat Thibaut deed, heeft Petr voor deze club jaar na jaar ook gedaan. Maar in feite is het dus niets nieuws voor ons.'

'Want zo'n type doelman is precies wat een grote club als Chelsea nodig heeft', vervolgde Mourinho tegenover Sky Sports. 'Eentje die gedurende de wedstrijd bijna in slaap valt, maar er op het juiste moment tóch staat. Want dat Leicester City de kans kreeg om bij 0-0 een doelpunt te maken, was een cruciaal moment in de wedstrijd. Maar we hebben uiteindelijk wel verdiend gewonnen. We begonnen inderdaad niet goed, maar in de tweede helft kregen we wel heel veel kansen.'

Want na de zwakke eerste helft waren The Blues volgens Mourinho veel scherper. 'We werden steeds sterker, steeds feller. Leicester kwam steeds meer in de problemen. Maar dan heb je wel een spits nodig die de bal in het netje legt.' En dat is precies wat zomeraankoop Diego Costa, na zijn eerste goal voor Chelsea van vorige week tegen Burnley, deed. Mourinho: 'Hij is een echte spits, hij leeft van goals. Ook hij speelde niet zijn beste wedstrijd, maar hij scoorde wél. En op een cruciaal moment.'

Chelsea blijft door de 2-0 overwinning koploper in de Engelse Premier League. Ook Swansea City heeft zes punten, maar scoorde twee keer minder dan de Londenaren. Maandag kan Liverpool of Manchester City zich in een onderling duel bij het rijtje koplopers voegen. Tottenham Hotspur heeft zondag eveneens de mogelijkheid in het thuisduel met Queens Park Rangers.