Courtois: 'Ben nu even geen fan van Chelsea'

Reacties

Dat hij dinsdagavond gewoon onder de lat staat bij Atlético Madrid als zijn broodheer Chelsea op bezoek komt in de Spaanse hoofdstad, is een enorme opluchting voor Thibaut Courtois. Lang leek het erop dat de Belg zou ontbreken in de onderlinge Champions League-wedstrijden.

Courtois: 'Ben nu even geen fan van Chelsea'

'Ik ben enorm opgelucht', aldus Courtois. Atlético en Chelsea spraken af dat Courtois niet zou spelen indien beide clubs elkaar zouden treffen in de Champions League. De UEFA bepaalde echter dat die afspraak niet geldt vanwege de reglementen van de Champions League, waarna Chelsea besloot Atlético en Courtois niet dwars te zitten.

'Ik hoop dat Chelsea de Premier League wint, maar tegen ons wens ik ze geen succes. Ik wil met Atlético de finale van de Champions League halen. Pas daarna ben ik weer supporter van Chelsea', vervolgt de doelman van het Belgische nationale elftal.

'Voor mij is het enorm speciaal om weer tegen Chelsea te spelen, net zoals het dat was toen we in 2012 tegen elkaar speelden in de strijd om de Super Cup (4-1 voor Atlético, red.). Ik ben van Atlético, maar Chelsea is ook mijn club. Het is voor mij het beste om deze wedstrijden net zo te benaderen als alle anderen, want als ik er echt over ga nadenken, maak ik misschien wel een fout', gaat Courtois verder op de website van de FIFA.

WK
Voor Courtois ligt een fantastisch slot van het seizoen in het verschiet. Behalve de landstitel en CL, is hij met België een serieuze kanshebber tijdens het WK in Brazilië. 'Als ik al die prijzen zou winnen, zou dat het perfecte seizoen zijn', stelt de goalie. 'Maar ik zou al blij zijn als ik met Atlético een van die twee prijzen win en met België ver kom op het WK.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.