Costa uit selectie van Chelsea na vermeende ruzie met Conte

Reacties

Diego Costa maakt geen deel uit van de selectie van Chelsea voor het duel met Leicester City op zaterdag. Volgens Costa ontbreekt hij omdat hij een rugblessure heeft, maar volgens Engelse media is dat niet het geval. De Spaanse topschutter zou boos zijn, omdat de club hem niet naar China laat vertrekken.

Costa uit selectie van Chelsea na vermeende ruzie met Conte

De voorbije dagen kampte Costa, naar eigen zeggen, met een rugblessure. Volgens de BBC verwierp de medische staf van The Blues de klachten van de spits. Ook manager Antonio Conte mengde zich in de discussie en koos de kant van de medische staf, waarna Costa en de Italiaan eerder deze week een flinke ruzie kregen. Costa was de dagen erna niet meer welkom op de training en maakt nu dus ook geen deel uit van de selectie van de koploper in de Premier League.

Volgens de BBC speelt ook mee dat Costa een lucratief bod uit China heeft gekregen en aast op een transfer. Bij een Chinese club kan hij dertig miljoen pond (ruim 34 miljoen euro) per jaar verdienen. Chelsea wil de 28-jarige Costa echter houden aan zijn contract, dat nog loopt tot medio 2019. In de Premier League was hij dit seizoen al goed voor veertien doelpunten in negentien wedstrijden.  

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.