Costa Rica overleeft poulefase op Gold Cup dankzij Esteban

Reacties

Met dank aan een paar reddingen van Esteban heeft Costa Rica zich geplaatst voor de kwartfinales in de strijd om de Gold Cup. Het land vergezelt Jamaica, de poulewinnaar in Groep B.

Costa Rica overleeft poulefase op Gold Cup dankzij Esteban

Canada - Costa Rica 0-0
Voor de tweede editie op rij verlaat Canada de Gold Cup zonder ook maar een keer te scoren. Toch was het land in de slotfase van het duel een paar keer gevaarlijk voor het doel van Esteban (foto).

De voormalige AZ-keeper leek zich in de 68ste minuut zelfs gewonnen te moeten geven, maar die treffer werd door buitenspel van Marcus Haber afgekeurd. Tijdens de slotfase van het duel, waarin een doelpunt voor de Canadezen volstond voor een plek in de volgende ronde, lag Esteban twee keer dwars bij gevaarlijke inzetten.

Met het derde gelijkspel overleeft Costa Rica voor de negende keer op rij de poulefase op het toernooi. Canada is als nummer laatst uitgeschakeld.

Jamaica - El Salvador 1-0
Jamaica was voorafgaand aan dit duel met vier punten al verzekerd van een plek in de volgende ronde, maar besluit door de zege ook als groepswinnaar. Zo ontloopt het in elk geval gastland en favoriet VS en stuit het nu op Haïti.

Garath McCleary maakte twintig minuten voor tijd de enige treffer, door er als de kippen bij te zijn toen keeper Derby Carrillo een rebound weggaf op een schot van Jobi McAnuff. Doordat het hierbij bleef, moet El Salvador als nummer drie afwachten of de twee behaalde punten volstaan voor een plek in de kwartfinales.

Jamaica liep wel flinke schade op in zijn laatste groepswedstrijd. Jermaine Taylor en keeper Dwayne Miller liepen blessures op, terwijl Darren Mattocks in de slotfase van het duel zijn tweede gele kaart ontving en nu geschorst is voor de volgende wedstrijd.

Door deze uitslagen is na de VS en Haïti ook Panama door als nummer drie in Groep A. Uit Groep B gaan Jamaica en Costa Rica verder en uit Groep C Mexico en Trinidad en Tobago. De laatste kwartfinalist wordt de winnaar van Cuba tegen Guatemala, maar bij een gelijkspel is El Salvador alsnog door.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.