Corsicaanse derby loopt uit de hand: vijf rode kaarten

De Corsicaanse derby tussen SC Bastia en AC Ajaccio is in de blessuretijd volledig uit de hand gelopen. Uiteindelijk moest de arbiter van dienst vijf rode kaarten trekken.

Bij een 1-0 voorsprong voor Bastia kreeg Ajaccio het lastig toen Matthieu Chalmé tien minuten voor tijd met zijn tweede gele kaart van het veld werd gestuurd. In de blessuretijd ging Ajaccio-spits Dennis Oliech volledig over de schreef. In een uiterste poging om de bal te halen liep hij snoeihard door op Bastia-doelman Mickaël Landreau.

Hierna ging het helemaal mis. Spelers van Bastia gingen massaal verhaal halen, wat leidde tot een gevecht op het veld. Scheidsrechter Clément Turpin besloot Oliech een rode kaart te geven voor zijn verschrikkelijke overtreding. Daarnaast kregen Florian Thauvin, Jérôme Rothen (beiden Bastia) en Benjamin André (Ajaccio) rood voor hun aandeel in de vechtpartij.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.