Corona met Mexico wél onderuit tegen Wit-Rusland

Mexico was afgelopen woensdag nog met 3-2 te sterk voor het Nederlands elftal, maar verloor zes dagen laten met dezelfde cijfers bij Wit-Rusland. Jesús Manuel Corona speelde zijn tweede interland.

In vergelijking met het duel met Oranje in De Arena koos bondscoach Miguel Herrera van Mexico voor tien andere namen. Alleen Paul Aguilar mocht blijven staan, terwijl PSV-middenvelder Andrés Guardado pas in de 65ste minuut binnen de lijnen kwam. Corona, die tegen Nederland debuteerde, ging in de 54ste minuut van het veld.

Mexico was kort daarvoor op een 2-1 voorsprong gekomen in Borisov dankzij het tweede doelpunt van Raúl Jiménez. Jonathan dos Santos was aangever bij de eerste treffer, terwijl zijn broer Giovani dos Santos de assist verzorgde bij Jiménez' tweede goal. Maar via Nikolay Signevich kwam Wit-Rusland al in de 55ste minuut op gelijke hoogte, terwijl Pavel Nyakhaychyk negen minuten voor tijd de eindstand bepaalde op 3-2.

Wit-Rusland is overigens dramatisch aan de EK-kwalificatiecampagne begonnen, want na vier duels heeft de ploeg van interim-bondscoach Andrei Zygmantovich slechts één punt. Slowakije, Spanje, Oekraïne en Macedonië doen het beter in Groep C, waar Luxemburg hekkensluiter is.