Corona maakt blunder goed en bezorgt Twente derbywinst

Reacties

FC Twente heeft thuis tegen Heracles Almelo de eerste punten van dit kalenderjaar gepakt (2-0). De ploeg van trainer Alfred Schreuder kreeg daarbij hulp van Ramon Zomer.

Corona maakt blunder goed en bezorgt Twente derbywinst

De verdediger van Heracles, die in de periode 1995-2009 speelde voor Twente, bood na ruim een uur de helpende hand. Zomer wilde de bal terugspelen op doelman Dennis Telgenkamp, maar zag daarbij Jesús Manuel Corona over het hoofd. De aanvaller tikte attent binnen.

Daarmee maakte de Mexicaan zijn blunder van kort voor rust goed. Na uitstekend terugleggen van Hakim Ziyech schoot Corona voor een leeg doel op de lat, waarna hij uit de rebound in de handen van Telgenkamp kopte. Maar de enorme misser kwam de aanvaller uiteindelijk niet duur te staan.

FC Twente trad net als vorige week tijdens de 3-1 nederlaag bij Feyenoord aan in een 5-3-2-formatie, maar opnieuw overtuigden de Tukkers niet. De thuisclub was wel de bovenliggende partij, maar echt in de problemen kwam Heracles nauwelijks. Al was Orlando Engelaar na een half uur ook dicht bij 1-0, maar hij stuitte op Telgenkamp.

De bezoekers hoopten in de omschakeling voor gevaar te zorgen, maar Twente-doelman Sonny Stevens had een eenvoudige avond. De meeste tegenaanvallen van Heracles strandden al ruim voor het strafschopgebied, ook toen de club uit Almelo op zoek moest naar de gelijkmaker.

Het was aan invaller Bilal Ould-Chikh te danken dat het niet bij één doelpunt bleef, want het zeventienjarige toptalent was duidelijk op zoek naar een doelpunt. Nadat zijn eerste schot nog uiteen was gespat op de lat, was zijn tweede poging wel raak. Met een schitterende krul bepaalde hij de eindstand op 2-0.

Door de overwinning heeft FC Twente nu 31 punten uit negentien wedstrijden, waarmee het de vijfde plaats bezet in de Eredivisie. Heracles Almelo blijft vijftiende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.