Corona krijgt vertrouwen ondanks transferperikelen

Reacties

De Twentse derby (zaterdag, 20.45 uur) is mogelijk het laatste optreden van Jesús Corona voor FC Twente. Een optimistische trainer Alfred Schreuder rekent op de Mexicaan tegen Heracles Almelo.

Corona krijgt vertrouwen ondanks transferperikelen

Heracles tankte afgelopen weekend vertrouwen met een eclatante 6-1 overwinning op SC Cambuur. 'Maar we snappen heel goed dat FC Twente een ander verhaal is dan de tegenstanders die we tot nu toe gehad hebben. Met alle respect voor die ploegen trouwens', zei trainer John Stegeman in de aanloop naar de derby van zaterdag op de clubwebsite.

Heracles wacht sinds 10 februari 2012 op een succes tegen de streekrivaal. Stegeman weet dat er genoeg revanchegevoelens leven in zijn ploeg. 'Bij ons speelt een behoorlijk aantal spelers met een achtergrond bij Twente, die willen zich laten gelden.'

De positieve resultaten van Heracles (twee zeges) staan in schril contrast met die van Twente, dat één punt heeft verzameld na drie speelrondes. Toch is trainer Schreuder optimistisch.

'Net als ieder jaar verwacht ik een agressief Heracles, dat een keer van FC Twente wil winnen', zegt de Twente-coach. 'Wij zijn de laatste jaren prima voor de dag gekomen in Almelo en ik heb daar richting morgen ook weer een goed gevoel over. We weten dat Heracles in goede vorm steekt, terwijl dat de laatste jaren wat minder was toen we tegen hen speelden.'

Schreuder kan zaterdag mogelijk voor het laatst een beroep doen op Jesús Corona. Twente is in gesprek met FC Porto over de transfer van de Mexicaan, waarbij de rol van private investeerders groot is.

Maar de trainer rekent erop dat de transferperikelen Corona niet zullen afleiden. De Mexicaan komt zaterdag dan ook waarschijnlijk aan de aftrap. 'Er is natuurlijk best wat gaande met hem sinds hij van het toernooi met Mexico is teruggekeerd. Maar hij maakt een goede indruk, ook op de training. Daar vertrouw ik dan op', zei Schreuder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.