Corona en Gutiérrez naar Copa América, Guardado gespaard

Reacties

Renato Tapia moest vanwege een knieblessure afzeggen, maar FC Twente is met Jesús Corona en Felipe Gutiérrez met twee man vertegenwoordigd tijdens de Copa América in Chili.

Corona en Gutiérrez naar Copa América, Guardado gespaard

Waar Tapia door knieproblemen voorlopig aan de kant staat, daar is Gutiérrez al ruim een maand terug van een slepende knieblessure waarmee hij bij FC Twente terugkeerde van het WK. De Chileense middenvelder maakte zondag tegen FC Dordrecht voor het eerst sinds zijn rentree begin april in de Eredivisie de negentig minuten vol. Eerder liet hij zien genoeg inhoud te hebben voor een hele wedstrijd. In de halve finale van het bekertoernooi tegen PEC Zwolle werd hij net voor het einde van de tweede verlenging gewisseld.

Die optredens hebben de Chileense bondscoach Jorge Sampaoli ertoe gebracht Gutiérrez op te nemen in zijn dertigkoppige voorselectie. Het gastland heeft daarnaast Arturo Vidal, Alexis Sánchez en Claudio Bravo als sterkhouders opgeroepen.

In de eerste ronde komt Gutiérrez in het duel met Mexico mogelijk een teamgenoot tegen: Jesús Corona. De Twente-aanvaller is een van de slechts vier legionairs in de Mexicaanse selectie. Bondscoach Miguel Herrera zette naast de aanvaller van FC Twente alleen de Europeanen Javier Aquino (Rayo Vallecano), Raúl Jiménez (Atlético Madrid) en Rafael Márquez (Hellas Verona) op zijn lijstje van 23 namen.

Guardado
Dat betekent dat ook Andrés Guardado ontbreekt in de selectie voor de Copa América. De PSV-middenvelder hoeft net als Javier Hernández (Real Madrid), Hector Herrera, Diego Reyes (beiden FC Porto) en de broers Giovani en Jonathan Dos Santos (Villarreal) niet te spelen in Chili. De vaste waardes worden gespaard voor de strijd om de Gold Cup, waarmee een plaats op de Confederations Cup kan worden bemachtigd. Dat toernooi heeft plaats van 7 tot en met 26 juli, terwijl de Copa América van 11 juni tot en met 4 juli duurt. De Gold Cup schopt de voorbereiding van de PSV-middenvelder op het nieuwe Eredivisie-seizoen dus danig in de war.

De complete (voor)selecties van Mexico en Chili.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.