Copa Libertadores na 19 jaar weer voor River Plate

Reacties

River Plate heeft hardhandig een einde gemaakt aan de droom van Tigres. De Argentijnen wezen de Mexicanen terug in de strijd om de Copa Libertadores (3-0).

Copa Libertadores na 19 jaar weer voor River Plate

Na het doelpuntloze gelijkspel in Mexico maakte River Plate het karwei in de return van de finale op eigen veld af. Doelpunten van Lucas Alario (foto), Carlos Sánchez en Ramiro Funes Mori maakten het verschil en bezorgden de Argentijnen de derde Copa Libertadores (de Zuid-Amerikaanse Champions League) na eerdere successen in 1986 en 1996.  

Voor Tigres was de nederlaag een streep door de rekening. De formatie van trainer Ricarod Ferretti had de hoop de eerste Mexicaanse club te worden die de Copa Libertadores op zijn naam zou schrijven. Het bleek ijdele hoop.

'Na negentien jaar verdienden we deze zege', zei trainer Marcelo Gallardo, die in 1996 met River Plate deze titel als speler veroverde. 'De ploeg heeft veel opgeofferd. Een jaar geleden hebben we deze uitdaging opgepakt en dit is het resultaat.'

Met het winnen van de Copa Libertadores heeft River Plate zich ook verzekerd van een plaats op het WK voor Clubs, dat in december wordt afgewerkt in Japan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.